Хиляди хора живеят в микробуси и коли, защото не могат

...
Хиляди хора живеят в микробуси и коли, защото не могат
Коментари Харесай

Професионалисти, принудени да живеят в кемпери, коли и палатки, за да оцелеят в скрита криза

Хиляди хора живеят в микробуси и коли, тъй като не могат да си разрешат да наемат жилище чартърен. Жилищната благотворителна рецесия пресмята, че повече от 18 000 души единствено в Англия кипят в транспортни средства или палатки. Без публични данни, специалистите споделят, че числата може да са даже по-високи.

Столицата на вановете в страната е Бристол - където има най-скъпите частни наеми отвън Лондон. Те получават приблизително £1734 на месец – в съпоставяне със £762 в Северен Йоркшир и £536 в североизточния Линкълншир. Доклад на градския съвет откри, че до 150 души са употребявали микробуси и каравани като домове преди пандемията – и 800 в този момент. Но живеещите в микробусите на града считат, че броят им е близо 2000. И обратно на модерния #vanlife на „ инфлуенсъри “ и цифрови номади, тези хора го вършат заради нужда, а не по желание.

Единият, онлайн учителят по математика Калъм, на 39, напусна своя £900 на- месец наемат стая в обща къща след поредност от здравословни проблеми. Той убеди...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР