Хиляди хора изпълниха улиците на Израел, за да отпразнуват победата

...
Хиляди хора изпълниха улиците на Израел, за да отпразнуват победата
Коментари Харесай

Хиляди празнуваха по улиците на Израел след победата в Евровизия

Хиляди хора извършиха улиците на Израел, с цел да отпразнуват успеха на страната  в песенния конкурс " Евровизия ", донесена от 25-годишната Нета Барзилай.

Представителката на Израел завоюва конкуренцията с песента " Toy ", донасяйки четвърта победа на страната си и първа от 1998 година

В родината си Нета Барзилай се трансформира в сензация с " кудкудякащото " парче в жанр техно денс. След оповестението на името на победителката, хиляди въодушевени израелци излязоха по улиците, с цел да честват.

В еуфорията си някои от по-ентусиазираните почитатели, събрали се на площад " Рабин " в Тел Авив,  даже скачаха в публичен шадраван . Всички - от политици, до известни персони - поздравяваха Нета Барзилай.

Победата й се счита за изключително значима за страна, която постоянно е изолирана поради десетилетния си спор с палестинците.

" Вие донесохте голямо самопризнание за страната Израел. Това е огромен подарък за нашата страна, която чества 70-ия си Ден на независимостта и 51 години от обединяването на Ерусалим ", написа във Фейсбук израелският министър на културата и спорта Мири Регев.

" Вие сте най-хубавият дипломат на Израел ", сподели на Нета Барзилай израелският министър председател Бенямин Нетаняху в телефонен диалог, който беше излъчен по израелската телевизия.

Израел е печелил три пъти преди този момент Евровизия - през 1978, 1979 и 1998 година / Нова тв

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР