Хиляди хора изпълниха улиците на Израел, за да отпразнуват победата

...
Хиляди хора изпълниха улиците на Израел, за да отпразнуват победата
Коментари Харесай

Израел празнуват като обезумели победата си в “Евровизия”! Българската група Еquinox не можа да влезе в десятката!

Хиляди хора извършиха улиците на Израел, с цел да отпразнуват успеха на страната в песенния конкурс “Евровизия”, донесена от 25-годишната Нета Барзилай, предават международните медии. Представителката на Израел завоюва конкуренцията с песента “Toy”, донасяйки четвърта победа на страната си.

Българската група Еquinox, която класира страната ни на 14-о място в Евровизия с парчето “Bones”, благодари на България за поддръжката. Представянето ни е “абсолютно достойно”, разяснява Жана Бергендорф пред Българска национална телевизия. Печелим две други награди – за постановка и премията на публиката, целият екип се представихме прелестно, бяхме супер мощни, продължи Бергендорф.

Благодаря на цяла България, които ни поддържаха, сподели тя.”Посланието на песента е обич – колкото повече обич има, толкоз по-добре ще живеят всички. Успяхме да предадем това обръщение, надяваме се, че с него сме пречистили доста души.” Имаше магия, Евровизия беше извънредно прекарване, желан миг за мен, показа Георги Симеонов-JJ. Владимир Михайлов също благодари за поддръжката и съобщи, че е благополучен с присъединяване си в плана.

Израел е печелил три пъти преди този момент Евровизия – през 1978, 1979 и 1998 година Победата на Нета се счита за изключително значима за страна, която постоянно е изолирана по света поради десетилетния си спор с палестинците.   В родината си Нета Барзилай се трансформира в сензация с “кудкудякащото” парче “Toy” в жанр техно денс.

След оповестението на името на победителката, хиляди въодушевени израелци излязоха по улиците, с цел да честват. В еуфорията си някои от по-ентусиазираните почитатели, събрали се на площад “Рабин” в Тел Авив, даже скачаха в публичен шадраван.   Всички – от политици до известни персони – поздравяваха Нета Барзилай.   “Вие донесохте голямо самопризнание за страната Израел.

“Вие донесохте голямо самопризнание за страната Израел. Това е огромен подарък за нашата страна, която чества 70-ия си Ден на независимостта и 51 години от обединяването на Ерусалим”, написа във Facebook израелският министър на културата и спорта Мири Регев. Тя има поради 70-ата годишнина от оповестяването на Израел за самостоятелна страна и завладяването на източната част на Ерусалим във войната от 1967 година “Вие сте най-хубавият дипломат на Израел”, сподели на Нета Барзилай израелският министър председател Бенямин Нетаняху в телефонен диалог, който беше излъчен по израелската телевизия. “Тя завоюва!”, гласеше заглавието на уводната страница на един от централните израелски вестници “Йедиот ахронот”. Засилващото се напрежение сред Израел и Иран през днешния ден претърпя ненадейно развиване, откакто израелският министър на защитата Авигдор Либерман насочи предизвестие към сирийския президент Башар Асад, което беше обвързвано с тематиката за състезанието Евровизия. “Асад, поучи се от това, което става през днешния ден. Кажи на (иранския висш водач аятолах Али) Хаменей, че не си негова играчка. Той няма никаква работа в Сирия”, написа в Туитър Либерман. Междувременно ТАСС съобщи, че представителката на Русия Юлия Самойлова, която отпадна на полуфиналите, е поздравила победителката от Израел. “Нета! Браво! Поздравявам те с успеха на “Евровизия” с песента “Toy”, гласи посланието на Самойлова в Инстаграм.

Това е огромен подарък за нашата страна, която чества 70-ия си Ден на независимостта и 51 години от обединяването на Ерусалим”, написа във Facebook израелският министър на културата и спорта Мири Регев. Тя има поради 70-ата годишнина от оповестяването на Израел за самостоятелна страна и завладяването на източната част на Ерусалим във войната от 1967 година

“Вие сте най-хубавият дипломат на Израел”, сподели на Нета Барзилай израелският премиер Бенямин Нетаняху в телефонен диалог, който беше излъчен по израелската телевизия.   “Тя завоюва!”, гласеше заглавието на уводната страница на един от централните израелски вестници “Йедиот ахронот”.   Засилващото се напрежение сред Израел и Иран днес претърпя ненадейно развиване, откакто израелският министър на защитата Авигдор Либерман насочи предизвестие към сирийския президент Башар Асад, което беше обвързвано с тематиката за състезанието Евровизия.

“Асад, поучи се от това, което става през днешния ден. Кажи на (иранския висш водач аятолах Али) Хаменей, че не си негова играчка. Той няма никаква работа в Сирия”, написа в Туитър Либерман.   Междувременно ТАСС съобщи, че представителката на Русия Юлия Самойлова, която отпадна на полуфиналите, е поздравила победителката от Израел. “Нета! Браво! Поздравявам те с успеха на “Евровизия” с песента “Toy”, гласи посланието на Самойлова в Инстаграм.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР