Хиляди хора излязоха в Мадрид на демонстрация с призив към

...
Хиляди хора излязоха в Мадрид на демонстрация с призив към
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на шествие в Мадрид заради климатичните промени

Хиляди хора излязоха в Мадрид на проява с апел към участниците в климатичната конференция на Организация на обединените нации в испанската столица да вземат ограничения против световното стопляне, заяви Франс прес.

Шествието потегли от гара " Аточа ". Демонстрантите издигнаха плакати с надписи " Без планета няма бъдеще " и " Политици, Земята умира " . В него се чака да се включи и испанският артист Хавиер Бардем.


 
 Gulliver/Getty Images

" Не можем да чакаме повече ", тъй като " хора страдат и умират от изключителното климатично състояние ", сподели преди началото на шествието шведската активистка Грета Тунберг.

" Надявам се откровено, че 25-ата конференция на Организация на обединените нации за климата ще докара до съответни резултати ", сподели тя на обща конференция с други млади деятели.-->

" Стачкуваме от повече от една година, а в световен проект нищо не се е трансформирало, климатичната рецесия към момента се пренебрегва от хората на власт ", добави тя.

Друг митинг е плануван за в чилийската столица Сантяго, където трябваше да се състои 25-ата конференция на Организация на обединените нации за климата, само че след това форумът бе изместен в Мадрид поради всеобщите митинги в Чили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР