Хиляди хора излязоха по улиците в Лондон, за да протестират

...
Хиляди хора излязоха по улиците в Лондон, за да протестират
Коментари Харесай

Хиляди искат оставката на Тереза Мей

Хиляди хора излязоха по улиците в Лондон, с цел да стачкуват против строгите ограничения на властта. Демонстрантите желаеха и оставката на държавното управление на премиера Тереза Май след пагубното показване на изборите предишния месец, съобщи БГНЕС. Демонстрантите се приближиха пред централата на Би Би Си в централната част на града, с цел да изискат завършек на „ стягането на коланите ", което докара до съкращения на разноските за публични услуги.

След като резервираха минута безмълвие в памет на жертвите на смъртоносния пожар в Лондон, при който починаха минимум 80 души, множеството се насочи към площада на Народното събрание.

Главният опозиционен водач на Лейбъристката партия Джереми Корбин евентуално ще се се причисли към демонстрациите.

Премиерът, който загуби парламентарното си болшинство в предварителните избори през юни, получи избор на доверие в Народното събрание в четвъртък, с помощта на поддръжката на ултра-консервативната партия DUP на Северна Ирландия.

Ден по-рано държавното управление изрично гласоподава смяна в законодателната стратегия на Партията на труда, която приканва за преустановяване на шестгодишното ограничаване на заплащането в обществения бранш.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР