Хиляди хора излязоха по улиците на Хонконг днес, за да

...
Хиляди хора излязоха по улиците на Хонконг днес, за да
Коментари Харесай

Хиляди протестиращи излязоха отново по улиците на Хонконг

Хиляди хора излязоха по улиците на Хонконг през днешния ден, с цел да се включат в шествие, възприемано като тест за трайността на настояванията на антиправителственото придвижване, което на следващия ден ще означи половин година от демонстрациите, съобщи Асошиейтед прес.

Скандирайки " Борба за независимост " и " Подкрепете Хонконг ", протестиращите образуваха голяма жива верига, виеща се из целия търговски регион на залива Козуей.

На моменти митингът утихваше, като хилядите стачкуващи изпълваха тесните улички с крясъци " Революцията на нашето време ", отекващи сред високите кули.

Мнозина бяха с вдигнати пет пръста като израз на петте претенции, включващи демократични избори за водач и парламент на Хонконг.

За десетки хиляди поданици на Хонконг, събрали се през днешния ден следобяд (местно време) в оживения търговско-развлекателен регион в залива Козуей, с цел да участват на най-големия антиправителствен протест през последните седмици, заяви ТАСС.

Властите позволиха това събитие да се организира по случай Деня на правата на индивида, който се отбелязва на 10-и декември в сходство с резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Правоохранителните органи предизвестиха уредниците, че митингът би трябвало да премине спокойно и умерено, без провокации, и да приключи най-късно в 22:00 ч. локално време (16:00 ч. бълг вр. - бел. ред.).

По-рано през днешния ден полицията арестува 11 души на възраст сред 20 и 63 години и конфискува оръжия, измежду които военни ножове, пиратки, полуавтоматичен 9-милиметров револвер " Глок " и над 100 патрона. Това е първото изземване на военен револвер за шестте месеца на митинги, означават ТАСС и Ройтерс.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР