Хиляди хора излязоха на улиците в цяла България във вторник

...
Хиляди хора излязоха на улиците в цяла България във вторник
Коментари Харесай

Euronews: В Деня на независимостта хиляди българи настояват за оставка

Хиляди хора излязоха на улиците в цяла България във вторник – Деня на независимостта на страната, призовавайки премиера и основния прокурор да се отдръпват от властта,. Протестиращите се опълчват против това олигархичната мафия да поеме контрола над балканската страна, изяснява медията.

" Все още над 60 % от българските жители поддържат настояванията на митингите и застават зад идеите на протестиращите през последните 70 и повече дни ", сподели за Euronews Христо Панчугов, доцент по политически науки в Нов български университет. И посочи, че  " през последните няколко дни митингите започнаха да губят малко сила, само че не губят силата си в обществото ".

Преобладаващо младите протестиращи желаят действителни стъпки за ограничение на корупцията и им е писнало от ръководещия жанр на премиера Борисов. Те имат и подкрепата на към две трети от популацията съгласно последните социологически изследвания. Освен за оставки, те упорстват и за предсрочни парламентарните избори.

От Euronews означават и полицейското наличие в центъра на столицата София, което през вчерашния ден е било засилено, макар че съвсем всички предходни митинги през последните месеци бяха най-вече мирни. Според Панчугов се чака все по-голяма радикализация на настроенията и от ден на ден и повече популизъм в българската политика, а жителите все по-малко ще са склонни да разискват механизми за преодоляване на различията с властта.

 
Independent: България стачкува 70 дни, а светът вижда единствено Беларус
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР