Хиляди хора излязоха на мирни шествия в събота в подкрепа

...
Хиляди хора излязоха на мирни шествия в събота в подкрепа
Коментари Харесай

„Путин, в името на човечеството, спри войната“. Хиляди излязоха на шествия във Варна и Пловдив

Хиляди хора излязоха на мирни шествия в събота в поддръжка на Украйна и срещу войната. Стотици украинци, с плакати против войната и флагове на България и Украйна, минаха с шествие по пешеходната зона на Пловдив , скандирайки „ Спрете войната “. Организатор е Украинско-българското съдружие „ Пловдив “.
 В шествието се включиха и новопристигнали бежанци от Украйна. В придвижване към него се причислиха и доста пловдивчани, с цел да покажат взаимност с украинския народ и да изискат завършек на войната.
Протестиращите против военните дейности в Украйна, които не престават повече от месец, скандираха „ Искаме у дома “, „ Слава на героите “, „ Спрете войната “, „ Спрете Путин “. На площада украинците пяха химна на Украйна и украински национални песни, издигнаха десетки плакати срещу войната. Те разпънаха над 10-метрово украинско знаме и голям афиш с надпис „ Путин, в името на човечеството, стой войната “.
 Стотици украинци, с плакати против войната и флагове на България и Украйна, минаха с шествие по пешеходната зона на Пловдив, скандирайки „ Спрете войната “.
Шествие се организира и в центъра на Варна . Хората, огромна част от които дами и деца, изпяха химна на Украйна, издигнаха плакати и скандираха против войната, призовавайки за повече разсъдък, за мир и независимост.
 Центърът на Варна се извърши със стотици хора, които стачкуваха против войната
Първият огромен протест против войната се организира в столицата в четвъртък.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

На 24 март се навърши един месец от непредизвиканото навлизане на Русия в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР