Хиляди хора излязоха и в понеделник вечерта по улиците на

...
Хиляди хора излязоха и в понеделник вечерта по улиците на
Коментари Харесай

Ден 33: Протестите продължават с книги пред МС и посрещане на Гешев от отпуска

Хиляди хора излязоха и в понеделник вечерта по улиците на София в 33-тия ден на митингите против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев с искане за оставки. В понеделник вечерта станалите обичайни яйца и домати, които протестиращите носят, с цел да замерят Министерския съвет, бяха сменени с книги. Протестиращите подредиха книгите по земята пред постройката на Министерския съвет, с цел да покажат разликата сред тях и ръководещите. Някои от тях приканиха министър председателят Бойко Борисов да ги прочете и да се образова.

Остават блокадите в центъра града, които към този момент са с една по-малко. Майките от придвижването “Системата ни убива “ подвигнаха по-рано палатковия лагер от кръстовището при Софийския университет “в знак на благосклонност “ и се реалокираха пред Министерския съвет в очакване на оставка. Остават блокадите на Орлов мост и площад “Независимост “. Премиерът Бойко Борисов не оправда упованията за оставка в понеделник и разгласи, че и той желае оставката на президента https://www.mediapool.bg/boiko-borisov-poiska-ostavkata-na-prezidenta-news310835.html.



Протестиращи посрещат Гешев след летния му отпуск

Около 19 часа в понеделник пред Съдебната палата младежката организация на " Да, България " провежда митинг " Масова оперативка за Гешев " във връзка завръщането на основния прокурор от летен отпуск. Според протестиращите дневният ред на Иван Гешев не дава отговор на дневния ред на обществото. Част от въпросите, които протестиращите упорстват да бъдат разследвани от прокуратурата са изтеклите записи на Бойко Борисов, фотосите на премиера във Вила Секвоя,
въпросът Топлоелектрическа централа “Варна “, протичащото се на плаж Росенец, казусът “Осемте джуджета”
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР