Хиляди хора излязоха днес по улиците на руския далекоизточен град

...
Хиляди хора излязоха днес по улиците на руския далекоизточен град
Коментари Харесай

Мегапротест в Русия. Не искат Путин!

Хиляди хора излязоха през днешния ден по улиците на съветския далекоизточен град Хабаровск, с цел да стачкуват за четвърти следващ уикенд против метода, по който президентът Владимир Путин се оправя с локална политическа рецесия, съобщи Ройтерс.

Скрити под чадъри поради спорадичния, само че мощен дъжд, протестиращите скандираха " Свобода! " и " Тук сме по лична воля ".

На един от транспарантите пишеше " Русия без Путин " и " Путин, оставка! " Мнозина носеха плакати, с които показваха взаимност с задържания локален губернатор Сергей Фургал, на които пишеше " Аз съм/ние сме Сергей Фургал ". Някои протестиращи бяха с маски за лице със същия девиз.

Според локалната власт в града стачкуващите са били към 3500. Някои локални медии правят оценка броя им на към 10 000 и повече, само че означават, че множеството е било по-малко от преди седмица.

Жителите на Хабаровск, град на 6110 км и седем часови зони от Москва, са недоволни от задържането на 9 юли на Фургал, известния локален губернатор. Той беше задържан по обвинявания в ликвидиране, които той отхвърля.

Неговото задържане, което съгласно последователите му е политически стимулирано, провокира продължаващи от седмици митинги, основали главоболия на Кремъл, който се пробва да се оправи с внезапния спад на действителните приходи поради рецесията с COVID-19 и да държи недоволството под капак, до момента в който стопанската система е затворена.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР