Хиляди хора демонстрираха днес в различни градове на Русия в

...
Хиляди хора демонстрираха днес в различни градове на Русия в
Коментари Харесай

​Хиляди протестираха в Русия срещу повишаването на пенсионната възраст

Хиляди хора демонстрираха през днешния ден в разнообразни градове на Русия в символ на митинг против проектите на държавното управление да увеличи пенсионната възраст с пет години, съобщи Асошиейтед прес.


Проявата в Москва, проведена от Комунистическата партия и други леви организации, се състоя с разрешението на управляващите. Лидерът на съветските комунисти Генадий Зюганов прикани ръководещите да се откажат от желанията си и да преразпределят ресурсите, с цел да не се постанова повишение на възрастта за право на пенсия. " Те не престават да бъркат в джобовете ви ", съобщи той пред митинга, над който се развяваха доста червени флагове.

Подобни митинги се състояха в доста градове във всичките 11 времеви зони на Руската федерация, като множеството от тях бяха позволени от управляващите. Решението на държавно управление да увеличи пенсионната възраст до 65 за мъжете и 60 за дамите разгневи необятен кръг руснаци с разнообразни политически убеждения. По-възрастните се притесняват, че няма да доживеят до пенсия, а по-младите - че в случай че старите останат по-дълго дейни, това ще понижи възможностите им да си намерят работа.

Планираната пенсионна промяна намали рейтинга на президента Владимир Путин. Той предложи някои отстъпки, само че съобщи, че повишение на пенсионната възраст би трябвало да има, тъй като другояче междинната дълготрайност на живота в Русия ще изтощи пенсионните фондове.
 Масови митинги против пенсионната промяна в Русия Масови митинги против пенсионната промяна в Русия
Хиляди поддръжници на съветския опозиционер Алексей Навални се включиха в митинги в Русия против плануваната от държавното управление пенсионна промяна. Над 150...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР