Хиляди гръцки ресторантьори затвориха бизнеса си в рамките на еднодневен

...
Хиляди гръцки ресторантьори затвориха бизнеса си в рамките на еднодневен
Коментари Харесай

Протест на гръцки ресторантьори срещу ограниченията

Хиляди гръцки ресторантьори затвориха бизнеса си в границите на еднодневен митинг в цялата страна против рестриктивните мерки и по-строгите санкции, целящи да усилят броя на имунизираните.

Те се опълчват на ограниченията, с които заведенията се задължават да ревизират имунизационния или тестовия статус на клиентите.

Всеки ресторант или кафене, в който се откри, че обслужва клиенти без нужните документи, рискува да бъде санкциониран с 5000 евро и краткотрайно затворен.

Собствениците акцентират, че клиентите се глобяват единствено с 300 евро.

Профсъюзът, който съставлява над 100 000 предприятия и към 400 000 служащи в цялата страна, съобщи, че секторът е изгубил повече от 37% от оборота си сред 2019 и 2020 година поради пандемията.

От институцията прибавят, че по-добрият от предстоящото туристически сезон не е задоволителен, с цел да покрие загубите от последните 16 месеца.

" Много хора се опасяват да се хранят на открито след последните ограничения ", сподели Йоргос, чиновник в ресторант в туристическия квартал " Плака " в Атина.

Случаите на ковид в Гърция са на най-високото равнище от началото на пандемията, като през по-голямата част от миналата седмица дневният брой на инфектираните се колебаеше към 7000.

От общо 10,7 милиона души население по-малко от 6,5 милиона в Гърция са изцяло имунизирани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР