Хиляди граждани се събраха на два протеста в центъра на

...
Хиляди граждани се събраха на два протеста в центъра на
Коментари Харесай

Протестиращите срещу кабинета не напускат площада пред Министерския съвет

Хиляди жители се събраха на два митинга в центъра на София в петък вечер. Първо на проява против олигархичния модел и в отбрана на президента Румен Радев пред Президентството пристигнаха жители с разнородни политически убежедения. От другата страна на бул. " Цар Освободител " - пред Министерския съвет, по-късно стартира контрапротест, проведен от ГЕРБ. И президентът Радев, и министър председателят Бойко Борисов излязоха измежду своите последователи, с цел да приказват с тях. По-късно се стигна и до конфликти сред стачкуващи. Има и арестувани. Централните столични булеварди бяха блокирани.

Протестът продължи и след 22 часа, когато в центъра на столицата останаха единствено недоволните от държавното управление. Те се събраха пред постройката на Министерския съвет. Чуват се крясъци " Мафия " и " Оставка ".


Сн. БГНЕС
Първоначално двата митинга се събраха на метри един от различен - пред Президентството и пред Министерския съвет. Между двете демонстрации имаше двоен полицейски кордон, който разделя тротоарите на от двете страни на бул. " Цар Освободител ".

След 20 часа и двата митинга се насочиха към Народното събрание и Орлов мост. Първо към Орлов мост се насочиха хората от митинга в поддръжка на Радев. Това стана след опити да бъде продънен полицейския кордон, до момента в който в това време пред Министерския съвет говореше министър председателят Борисов. Част от демонстратите против държавното управление се пробваха да блокират изтеглянето на рейсовете, с които в столицата пристигнаха последователите на ГЕРБ. Те бяха спрени при храма " Александър Невски ". След 21 часа рейсовете към този момент се бяха изтеглили.

А протестиращите се разпръснаха по централните булеварди. След разходката до Орлов мост те потеглиха назад към Министерския съвет, където се събраха още веднъж на проява против държавното управление към 22 часа. Група недоволни остана пред постройката на Българска национална телевизия. По пътя към Министерския съвет група стачкуващи обкръжиха рейс на ул. " Раковски ", в който пътуваха последователи на ГЕРБ. Срещу транспортното средство бяха хвърляни предмети. Има арестувани.
 Сн. Mediapool
От ГЕРБ по-късно пуснаха декларация, в която се споделя, че " ултраси и платени провокатори нападнаха рейсовете, с които трябваше да се приберат участниците " в митинга в поддръжка на държавното управление. " Върху рейсовете беше осъществен същински разгром. Стъклата им бяха изпочупени с камъни. Към момента няма потърпевши членове и симпатизанти на Политическа партия ГЕРБ, само че това се дължи само на щастлива случайност. От Политическа партия ГЕРБ остро осъждаме сходни дейности ", написа в декларацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР