Хиляди граждани протестират и тази вечер в много български градове.

...
Хиляди граждани протестират и тази вечер в много български градове.
Коментари Харесай

Цяла България протестира! ОБЗОР

Хиляди жители стачкуват и довечера в доста български градове. Проходът на Републиката беше блокиран от над 200 души, които стопираха придвижването на десетки камиони.

Няма проблематични обстановки, хората упорстват за оставка на държавното управление и за по-добри условия на живот.

В Благоевград огромно шествие обикаля партийните офиси, с цел да покаже, че националното неодобрение не е обвързвано с съответна политическа мощ. Протестът ще мине и около полицията, която е упреквана в произвол.

За десета поредна вечер във Варна се събраха на митинг с искане за оставка на държавното управление и промяна на системата. Те блокираха Аспаруховия мост.

В Хасково митингът стартира от центъра на града с протест. За поредна вечер в центъра на Добрич се събраха недоволни, главно младежи с искане за смяна.

Протестиращите против стандарта на живот и цените на горивата в София блокираха придвижването в региона на Народното събрание. До конфликти не се стигна. Те скандираха „ Оставка ”. Протестиращите потеглиха в шествие от Народното събрание към Министерския съвет. Булевард „ Дондуков ” e блокиран. Част от участниците в протестното шествие хвърлят пиратки по булеварда. От Министерския съвет протестното шествие се насочи към „ Орлов мост ”. Протестиращите отдадоха респект пред паметника на Васил Левски. Всички жители са паднаха на колене и резервираха минута безмълвие. След това шествието се насочи към „ Орлов мост ”, където придвижването още веднъж беше блокирано.

Малко по-рано пред постройката на Министерския съвет имаше и проява на майки на деца с увреждания. Те дадоха поръчка, че до момента в който Народното събрание не гласоподава оставката на вицепремиера Валери Симеонов, няма да се отдръпват от площада.

Инициативата „ Системата ни убива ” не е това, което беше първоначално. Сформираха се два лагера на майките – едните споделят, че се е прекалило с митингите и се е изгубил главният фокус за промените, а другият лагер споделя, че от първия са провокатори. Така сме очевидци на една обстановка, в която майките на деца с увреждания реализираха оставката на Валери Симеонов, само че са разединени.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР