Хиляди граждани на Северна Македония рискуват да не могат да

...
Хиляди граждани на Северна Македония рискуват да не могат да
Коментари Харесай

Опашки в Северна Македония заради крайния срок за смяна на личните документи

Хиляди жители на Северна Македония рискуват да не могат да изоставен страната или да се върнат вкъщи след 12 февруари.

Причината  - в понеделник изтича валидността на старите документи, в които липсва думата „ Северна “ в РСМ. Затова опашките пред паспортните служби през уикенда бяха огромни, оповестява Евронюз. 

Докато старите документи за идентичност ще останат годни в страната, то забавянето на издаването на паспорти заплашва да засегне придвижването на жителите, като ограничи пътуването им и попречи на тези, които са в чужбина след 12 февруари, да се върнат вкъщи.

„ Физически е невероятно да се издадат всички документи до крайния период. Самото печатане и издаване на паспортите е най-големият проблем и той може да бъде понижен единствено с по-добра организация и ръководство ”, сподели новоназначеният министър на вътрешните работи Панче Тошковски.

При настоящето движение на издаване на към 50 000 паспорта на месец, той пресметна, че ще отнеме още една цяла година след крайния период, с цел да завърши процесът.

Спорът за името на РСМ води началото си от античната история, защото и днешна Северна Македония, и Северна Гърция са били част от римска провинция, наречена Македония, отбелязва малкия екран. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР