Хиляди годишни винетки изтичат през декември и януари, подновяват се

...
Хиляди годишни винетки изтичат през декември и януари, подновяват се
Коментари Харесай

Новите винетки ще са на старите цени през 2024 г.

Хиляди годишни винетки изтичат през декември и януари, възобновяват се на Vinetki.bg и TollPass.bg на непроменени цени

За 2024 година винетките остават на същите цени и могат да бъдат закупени онлайн на Vinetki.bg и на TollPass.bg. Годишната e 87 лева, тримесечната – 48 лева, месечната – 27 лева, седмичната – 13 лева и уикенд винетката – 9 лева

През декември и януари изтичат годишните винетки на хиляди български водачи. Проверете на двете онлайн платформи по регистрационен номер на автомобила до по кое време е годна вашата, с цел да не бъдете сюрпризирани неприятно от санкция поради изминал период.

Онлайн подновяването на годишната винетка става с няколко клика. Въвежда се регистрационния номер и началната дата, от която желаем да е годна. След заплащането и сполучливата активация на посочения имейл се получава PDF квитанция, удостоверяваща осъществената покупка. Сигурността на заплащането е обезпечена и активацията става за секунди.

Нова годишна винетка за всички леки коли до 3.5 тона може да се заплати до 30 дни по-рано, с цел да сме сигурни, че няма да се окажем на пътя без заплатена пътна такса и надлежно подлежащи на глоба.

След въвеждането на електронната винетка при започване на 2019 година и досега, онлайн тол платформите на " Интелигентни трафик системи “ дават елементарно и комфортно решение за възнаграждение на пътни такси и към този момент пет години цифровата услуга е желана от българските водачи, на които икономисва време и търсене на обекти за възнаграждение на пътни такси.

При онлайн покупка винетката е автоматизирано записана за приемане на вести за приключване на годност, а също и при положение на наложени обезщетителни такси за регистрационния номер заради изтекла винетка и по този начин не се стига до налагане на санкции или струпване на наказания.

Допълнителни услуги на онлайн тол платформите са регистрацията за уведомленията за изтичащ период на годност на винетки закупени от други канали за продажба и инспекцията за обезщетителни такси и санкции. Можете да регистрирате и персонален профил с потребителско име и ключова дума на Vinetki.bg или на TollPass.bg, в който се съхранява историята на всички покупки на винетки на фамилните или фирмените коли. В профила можете да въведете безграничен брой коли и да вършиме инспекция на валидността за повече от един регистрационен номер, както и да ги подновявате, без да е нужно да въвеждате наново данните на колите като регистрационни номера, вид на МПС и страна на регистрация.

Застраховката " Гражданска отговорност “ е още една онлайн услуга интегрирана в тол платформите, посредством която можете да ревизирате изискванията, да сключите нова лавица или да платите вноска по съществуваща лавица. Документите идват на посочен адрес до 3 работни дни.

Vinetki.bg и TollPass.bg са уеб основани високотехнологични платформи за възнаграждение на пътни такси, създадени от " Интелигентни трафик системи “ АД ( " ИТС “ АД). С въвеждането на електронната винетка, те се утвърдиха като водач в заплащането на пътните такси. " ИТС “ АД е регистриран снабдител на услуги за електронно таксуване на пътни такси (Национален снабдител на услуги) и формален сътрудник на Агенция " Пътна инфраструктура “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР