Хиляди гърци се завърнаха в църквите днес след облекчаването на

...
Хиляди гърци се завърнаха в църквите днес след облекчаването на
Коментари Харесай

Гърците отново на църква след седмици ограничителни мерки

Хиляди гърци се завърнаха в църквите през днешния ден след облекчаването на възбраната за всеобщи събирания за да се ограничи разпространяването на ковид, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

По време на ограничаващите ограничения гърците освен бяха лишени от свободата да посещават неделните служби, само че трябваше да пропуснат даже литургията за най-големия празник в православния християнски календар - Великден, отбелязва организацията.

Църквите в Италия отварят за богомолци на 18 май

Обичайните скамейки в църквата бяха сменени от столове вътре в храма и на двора, с цел да бъдат спазени разпоредбите за обществено разграничаване, отбелязва Ройтерс в репортаж от черква в Пирея.

Столовете бяха подредени на разстояние от два метра, а разполагаем на миряните бяха сложени ръкавици и дезинфектант.

Някои вярващи целуваха иконите съгласно обичая, само че единствено откакто те бяха почиствани след индивида преди тях.

Ходенето на черква един път седмично понижава риска от самоубийство

Гърция записва по-нисък брой случаи на COVID-19 и по-малко жертви спрямо други страни, отбелязва организацията. По данни от нощес в страната са доказани 2819 инфектирани и 162 смъртни случая.

"Мисля, че е знамение, че Гърция няма толкоз доста умряли или болни ", споделя една от вярващите в църквата в Пирея. "Вярвам, че това е станало с Божията помощ ", прибавя тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР