Хиляди френски полицаи преминаха в шествие на гнева в Париж,

...
Хиляди френски полицаи преминаха в шествие на гнева в Париж,
Коментари Харесай

Хиляди френски полицаи излязоха на протест в Париж

Хиляди френски служители на реда минаха в " шествие на гнева " в Париж, с цел да изразят недоволството си от изискванията на труд, пенсионната промяна и покачването на самоубийствата измежду силите на реда, съобщи Франс прес.

Според синдикалните организации в митинга вземат участие 22 000 души.

" Има надълбоко неодобрение. Всички синдикати осъзнават, че полицията е болна ", сподели генералният секретар на профсъюз на полицейските комисари Давид Льо Барс.

Снимка: Reuters

За разлика от предходни полицейски митинги, този път мотивът не е някаква кървава покруса, а оперативно безсилие, подбудено от общественото придвижване на " жълтите жилетки ", които стачкуват против обществената и данъчната политика на държавното управление от близо една година, както и покачването на броя на самоубийствата на служители на реда.
„ Жълтите жилетки ” се пробват да съживят придвижването си Днес митинги имаше град Монпелие, Страсбург и Тулуза
" Дойдохме да се борим за изискванията си на работа и най-много да почетем паметта на сътрудниците ни, които сложиха завършек на живота си ", сподели 24-годишният парижки служител на реда Дамиен.

Снимка: Reuters

" Днес има струпване на детайли, въпреки и от друго естество: след вълната от терористични атентати силите на реда бяха изправени против трайно продължаващата готовност на " жълтите жилетки ", с доста тежки условия за полицейска интервенция. Има го и казусът със самоубийствата, както и утежняването на връзките с жителите ", изясни Жак Маяр, началник на център за проучване на правото и наказателните институции.

Полицаите се тревожат и от проектите за пенсионна промяна, тъй като се притесняват, че може да се сложи под въпрос преференциалната им система на бонуси.

Снимка: Reuters

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР