Хиляди фермери в Нидерландия изкараха тракторите си по магистралите в

...
Хиляди фермери в Нидерландия изкараха тракторите си по магистралите в
Коментари Харесай

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Хиляди фермери в Нидерландия изкараха тракторите си по автомагистралите в страната. Това провокира тапи и транспортни несгоди.

Гневът на производителите е отговор на обвиняванията, че те са съществени виновници за замърсяването с азот. Те получиха и фактическа аргументация, откакто съд постанови, че страната нарушава екологичното законодателство и производителите бяха посочени като съществена причина за това.

Недоволството на земеделците се насочи главно към Утрехт, където е основан държавният институт за околната среда. Според фермерите институтът е популяризирал подвеждаща информация за азотните излъчвания.

В битката за непорочност на въздуха даже се стигна до предложение да се понижи броя на отглежданите животни в Нидерландия, откакто беше посочено, че секторът дружно със строителството и превоза са съществени виновници за замърсяването.

Фермерите декларират, че поставят големи старания да понижат излъчванията за азот, които се отделят вследствие на тяхното произвеждане, като в същото време считат, че не се прави оценка съответно ролята им за обезпечаване на прехраната на техните сънародници.

Миналата година никой не загатваше нищо за азотни излъчвания и внезапно те се трансфораха във въпрос на живот и гибел, недоволстваха по време на днешния си митинг фермерите в Нидерландия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР