Хиляди екоактивисти се събраха в английския град Бристъл на протест

...
Хиляди екоактивисти се събраха в английския град Бристъл на протест
Коментари Харесай

Хиляди се събраха на протест срещу климатичните промени в Бристъл

Хиляди екоактивисти се събраха в британския град Бристъл на митинг против климатичните промени, на който приказва шведската тийнейджърка Грета Тунберг  Грета Тунберг Грета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 година е шведска ученичка и климатична, предадоха Ройтерс и ДПА.

Светът гори, само че политиците, медиите и ръководещите подценяват надвисналия климатичен прелом, съобщи Тунберг. Тя ги упрекна още, че са провалили нейното потомство.

Тийнейджърката активистка порицава държавни управления от целия свят за климатичните промени и нейните разпалени апели към международните водачи да подхващат незабавни дейности привлякоха вниманието на доста младежи, напомня Ройтерс. Грета

Тунберг завоюва известност, откакто стартира да пропуща образователни занятия, с цел да стачкува пред шведския парламент. След това тя стана най-известната активистка, бореща се срещу измененията в климата.

"Аз няма да бъда накарана да замълча, до момента в който светът гори, а вие? ", съобщи Тунберг. "Тази рецесия е изцяло подценявана от политиците, медиите и хората на власт. На процедура нищо не се прави, макар всичките хубави думи ".

Поддръжниците ѝ носеха плакати с надписи като "Променете политиката, не климата " и "На този стадий образованието е безсмислено ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР