Хиляди екоактивисти присъстваха снощи на церемония в Лондон по повод

...
Хиляди екоактивисти присъстваха снощи на церемония в Лондон по повод
Коментари Харесай

Хиляди се събраха в Лондон за началото на двуседмични демонстрации Бунт срещу унищожението

Хиляди екоактивисти участваха нощес на гала в Лондон във връзка началото на две седмици протестни акции на придвижването за битка с световното стопляне " Бунт против заличаването " в 60 града в целия свят, съобщи ДПА.

Организацията даде обещание " мирни окупации на центрове на властта и прекъсването на работата им до момента в който държавните управления не подхващат дейности по изключителната обстановка с климата и екологията ", в това число свеждане на излъчванията парникови газове до нула до 2025 година

" Церемонията за началото на демонстрациите събира хора от всички пластове на обществото ", написа организацията в Туитър. Тя заяви, че и в Париж се е състояла сходна гала по едно и също време с лондонската.

Планира се този път митингите да са пет пъти по-многобройни от предходните през април и " ще покажат по какъв начин можем да изградим нова просвета, която е по-силна и издръжлива ", съобщи организацията.

Лондонската полиция заяви, че в събота в южната част на столицата са задържани седем мъже и три дами " по съмнение в скрит план за нарушение на публичния ред ".

" Бунт против заличаването " добави, че полицията също по този начин е конфискувала шест транспортни средства, палатки и химически тоалетни.

В Берлин към 3000 екоактивисти стачкуваха пред постройката на немското държавно управление с претенции за дейности против световното стопляне и изгубването на скотски и растителни типове.

Тази заран в столицата на Нова Зеландия Уелингтън стотици души блокираха централни пътища и министерства и нахлуха в банков клон.

Министър-председателката Джасинда Ардърн съобщи, че в никакъв случай няма да е срещу свободното изложение на отзиви, само че добави, че възпрепятстването на хора да вървят на работа " не ни доближава безусловно до желаните дейности във връзка с климата ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Някои деятели се завързаха за розова кола без колела, а други - за розово корабче в акцията в бизнес региона в центъра на Уелингтън.

По-късно стотици деятели окупираха клон на банката АНЗ, с цел да " я накарат да престане да влага в изкопаемите горива ", споделиха уредниците.

Блокадата беше водена от 80-годишната говорителка на " Бунт против заличаването " Мери Роуз. Тя съобщи, че десетилетия безучастие по утежняването на климата и разпадането на екологичната верига са тласнали елементарни хора да поемат риска да бъдат задържани.

" Като прабаба съм решена да оказа помощ за пробуждането на света, с цел да могат внуците ми да имат същите избори като родителите си ", сподели тя.

Докторката по морска екология и проучвания на околната среда Сий Ротман съобщи, че " е време да се сложи границата и да се подхващат всевъзможни нужни ненасилствени дейности, с цел да се избегнат необратими вреди и ширеща се човешка мизерия "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР