Хиляди души бяха евакуирани при опустошителните пожари в американския щат

...
Хиляди души бяха евакуирани при опустошителните пожари в американския щат
Коментари Харесай

Пожарите в Калифорния отнеха живота на шестима души

Хиляди души бяха евакуирани при опустошителните пожари в американския щат Калифорния. Шестима души починаха, 17 са в неопределеност, оповестява bTV.

Изгорели са площи от 63 000 хектара. В борбата със стихията вземат участие 10 000 пожарникари.

Пожарът на име " Кар ", вилнеещ северно от град Рединг (Северна Калифорния), лиши живота на двама пожарникари в четвъртък, а през днешния ден беше обявено, че негова жертва са станали 70-годишна жена и двете й правнучета. От понеделник до момента той е изпепелил 32 700 хектара. Унищожени са 500 здания, а още 75 са развалени.

Президентът Доналд Тръмп подписа през вчерашния ден декрет, с който подрежда на Агенцията за ръководство на изключителни обстановки да спомага на управляващите в общината.

Според Националния междуведомствен противопожарен център на Съединени американски щати (NIFC) сега бушуват 89 горски пожара в 13 щата в страната, множеството от пожарите са в северозападната част на страната и в Аляска. Според NIFC, площта на горските пожари в Съединените щати през 2018 година е към този момент 16,7 хиляди квадратни километра, броят на пожарите от началото на годината надвишава 36 хиляди.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР