Хиляди деца се върнаха в училище в Сидни, слагайки край

...
Хиляди деца се върнаха в училище в Сидни, слагайки край
Коментари Харесай

Сидни смекчава мерките срещу COVID-19, хиляди ученици се връщат в клас

Хиляди деца се върнаха в учебно заведение в Сидни, поставяйки завършек на няколко месеца на отдалечено образование, откакто най-големият австралийски град смекчи в допълнение ограниченията против COVID-19 с помощта на повишаващите се темпове на имунизация, съобщи Ройтерс.

Отпадна задължението за носене на маски в офисите, а хората към този момент ще могат да се събират на по-големи групи в къщи и на открито, откакто щатът Нов Южен Уелс, в който се намира Сидни, регистрира през уикенда, че изцяло е ваксинирал 80 % от популацията над 16-годишна възраст.

Поредното от серия от планувани облекчавания на ограниченията е част от смяна на тактиката от най-големите градове в Австралия за живеене с вируса, въпреки че чиновници предизвестиха, че това ще докара до повече случаи на COVID-19.

" Нищо още не е свършило. Остава ни да изминем дълъг път ", сподели министър председателят на щата Нов Южен Уелс Доминик Пероте, призовавайки хората да съблюдават настоящите здравни ограничения.

Магазините, фитнес залите и пъбовете могат да позволяват повече имунизирани клиенти, до момента в който нощните клубове могат да отворят още веднъж и да сервират питиета на седнали клиенти, а рестриктивните мерки за броя на гостите на сватби също са отпаднали. Всички обаче би трябвало да съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост.

Връщането в клас обаче е забавено за някои категории възпитаници. Най-малките и най-големите - тези в детската градина, първи и 12-ти клас се връщат от през днешния ден, а за останалите връщането е планувано за идната седмица.

Регистрираните в щата Нов Южен Уелс 265 новозаразени съставляват най-ниският дневен растеж от 10 седмици насам, надалеч от регистрирания пик през септември от 1599 нови случая, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР