Хиляди деца са станали жертва на сексуални посегателства от свещеници

...
Хиляди деца са станали жертва на сексуални посегателства от свещеници
Коментари Харесай

Хиляди деца са били жертва на сексуални посегателства от свещеници в Германия

Хиляди деца са станали жертва на полови похищения от свещеници в Германия в интервала 1946 година - 2014 година Това сочи проучване, отдадено на Германската католическа черква, която е упрекната, че е укрила съзнателно обстоятелствата, съобщи Франс прес, като се базира на информация в немски медии.

Проучването е почнало през 2014 година Официално то ще бъде показано на 25 септември във Фулда на Германската епископална конференция, осведоми Българска телеграфна агенция.

Най-малко 3677 деца, множеството момчета на възраст под 13 години, са станали жертва на полови похищения, осъществени от 1670 духовници, се споделя в документа, с който са се срещнали немските седмичници " Шпигел " и " Цайт ".

В продължение на три години и половина консорциум от откриватели от Манхайм, Хайделберг и Гисен са проучили 38 000 досиета и документи от 27 немски епархии, които са им били предадени от църквата. Изследователите обаче не са имали директен достъп до архивите.

Според създателите на проучването в продължение на епохи Църквата е унищожила и манипулирала доста документи, свързани със обвинените и е омаловажила съзнателно сериозността и мащабите на действията.

Според отчета на откривателите упрекнатите свещеници неведнъж са били премествани, без богомолците да са били предупреждавани за евентуалната заплаха, която те са представлявали за децата. Само една трета от обвинените са били обект на гонене по силата на каноничното право, само че глобите са били минимални, а в някои случаи и несъществуващи, установяват откривателите.

От няколко години Германската католическа черква е разтърсвана от разкрития за полови похищения. През 2017 година отчет разкри, че минимум 547 деца от католически хор в Регенсбург са били жертви на похищения в интервала 1945 година - 1992 година

Светият трон през днешния ден заяви, че папа Франциск привиква ръководителите на всички епископални конференции по света на среща на върха във Ватикана от 21 до 24 февруари 2019 година, предадоха международните организации. Темата ще бъде отбрана на малолетните от похищения, включително и полови, от свещеници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР