Хиляди демонстранти се събраха в Берлин в знак на протест

...
Хиляди демонстранти се събраха в Берлин в знак на протест
Коментари Харесай

Хиляди протестират в Берлин срещу мерките за COVID-19

Хиляди стачкуващи се събраха в Берлин в символ на митинг против ограниченията, наложени в Германия за попречване на пандемията от ковид, заявявайки, че те нарушават правата и свободите на хората, съобщи " Ройтерс ".

Разхлабеното събиране, оценено от полицията на 15 000, включва либертарианци, конституционни лоялисти и скептици на науката, която стои зад политиките за битка с пандемията. Имало и малко извънредно дясно наличие с някои маршисти, носещи императорското знаме на Германия.

Протестиращите танцували и пеели " Ние сме свободни хора! " под звука на рок група Queen. Други марширували с табели с надпис: " Ние подвигаме звук, тъй като вие крадете нашата независимост! " И " Мислете! Не носете маска! "

Протестите последваха протест апел от Майкъл Балвег, бизнесмен и политически новобранец, който е провел сходни манифестации в Щутгарт и се кандидатира да стане кмет на югозападния град.

" Нашето искане е да се върнем към демокрацията ", декларира един от протестиращите. По думите му маските ги поробвали. Той, както множеството протестиращи, не носел маска.

Германия е по-малко потърпевша от някои други европейски страни, като над 200 000 са инфектирани от COVID-19 и близо 1000 са умряли . След първичен триумф в битката с инфекциите те стартират още веднъж да се повишават.

Повечето хора съблюдават ограничения, които включват носенето на маски за лице в магазините, до момента в който държавното управление наложи наложителни проби за летовници, които се връщат от региони с висок риск.

Но гласови малцинства се опълчват на рестриктивните мерки, казвайки, че те смазват многообразието на мисълта и предизвикват несметни обществени и стопански вреди.

" Чуват се единствено няколко учени по света, които следват управлението на държавното управление ", декларира различен протестиращ. По думите му тези, които поддържат разнообразни гледни точки, " са заглушени, цензурирани или дискредитирани като бранители на теориите на конспирацията ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР