Хиляди демонстранти изпълниха улиците на унгарската столица Будапеща за пореден

...
Хиляди демонстранти изпълниха улиците на унгарската столица Будапеща за пореден
Коментари Харесай

Унгария се вдигна срещу робовладелски закон на Орбан

Хиляди стачкуващи извършиха улиците на унгарската столица Будапеща за следващ път в неделя против скорошни законодателни промени на държавното управление на Виктор Орбан.
Гневът този път бе подбуден от текст, който ще разреши на работодателите да изискват от чиновниците си да работят до 400 часа в допълнение на година, а надницата за това изключително работно време може да бъде изплатена с до три години забавяне, оповестява offnews.bg
Критиците на закона го нарекоха "робовладелски ".
Нито измененията в изборното законодателство, нито прогонването на американския университет и затварянето на доста самостоятелни медии до момента са предизвикали такова публично неодобрение, отбелязва американското Национално публично радио (NPR) във връзка митингите.
Новата мярка бе утвърдена в сряда, 12 декември. Оттогава всеки ден хиляди унгарци стачкуват, а в неделя към 10 000 души се събраха на марш пред Народното събрание, развявайки маджарски и европейски знамена и плакати. "Всичко, което желая за Коледа, е народна власт ", пишеше на единия от тях, представен от Ройтерс.
Медиите, лоялни на държавното управление, не отразяват митингите, отбелязва NPR.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР