Хиляди чувствителни документи са компрометирани при хакване на данни на

...
Хиляди чувствителни документи са компрометирани при хакване на данни на
Коментари Харесай

Сигурността на шведския парламент под заплаха след хакерска атака

Хиляди чувствителни документи са компрометирани при хакване на данни на шведската компания за сигурност „ Gunnebo “.
Групата призна през днешния ден, че е станала жертва на кражба, която може да засегне сигурността на шведския парламент и европейските банки.
 Хакери продават данните на съвсем всички гласоподаватели в Съединени американски щати Хакери продават данните на съвсем всички гласоподаватели в Съединени американски щати
База данни с информация за съвсем цялото имащо право на глас население на Съединени американски щати е публикувана на хакерски конгреси. Според специалисти по този начин...
Говорител на „ Gunnebo “ съобщи пред Евронюз, че случаят е " извънредно притеснителен ".
Хакването е било докладвано на шведската организация за вътрешно разузнаване и битка с тероризма (Säpo), а външни ИТ специалисти заключиха, че офанзивата е „ добре проведена “.
" Можем единствено да спекулираме с, защото не може да се изключи, че това е опит за промишлен шпионаж, " сподели Стефан Сирен, основен изпълнителен шеф на групата.
„ Gunnebo “ е профилирана в обезпечаване на сигурност за портали по целия свят с клиенти като атомни електроцентрали, лечебни заведения и летища.
Имената на фирмите и организациите, наранени от теча, не са разкрити. Компанията също по този начин отхвърли известия в медиите, че не са били наясно, че при проникването са копирани данни.
 Хакери нападат разработващите ваксина против COVID-19 в Япония Хакери нападат разработващите ваксина против COVID-19 в Япония
От април тази година незнайни хакери са направили голям брой хакерски атаки против японски компании и организации, участващи в създаване...
" Откакто беше намерено хакването на данните, „ Gunnebo “ работи въз основа на хипотезата, че файловете може да са попаднали в неверни ръце ", сподели представител на компанията.
През август IT отделът на „ Gunnebo “ открил, че " неупълномощена страна " се е пробвала да получи. Според ежедневника „ Dagens Nyheter “ са откраднати общо 19 гигабайта информация и към 38 000 файла. Това включва елементи за отбраната на шведския парламент, проекти за подсигуряване на най-малко две немски банки и поверителна информация за новия офис на шведската данъчна организация в Стокхолм.
В отговор „ Gunnebo “ неотложно е изключил сървърите, с цел да изолира офанзивата, заявявайки, че това бързо деяние значи, че " резултатите са сведени до най-малко и по-голямата част от интервенциите скоро ще се върнат онлайн ". След това „ Gunnebo “ заяви, че " нарушителите " са решили да качат избрана част от откраднатите данни в по този начин наречения " Darknet " (тмната мрежа) и не престават да проучват този набор от данни.
„ Разбира се, бяхме наясно, че файловете, които произлизат от нас, са налични в Darknet и естествено съжаляваме, че казусът е подобен “, сподели Сирен. „ За страдание тъкмо по този начин работят компютърните нарушители. Никога не е било опция за „ Gunnebo “ да заплати откуп, с цел да бъдат изтрити файловете. Единственият метод да се ограничи този тип закононарушение е засегнатите организации да не се поддадат и да не изплащат откуп. "
В допълнение към докладването на случая на за сигурност, „ Gunnebo “ също инициира цялостен обзор на всички ИТ системи на организацията, с цел да ускори сигурността. Само няколко фирмени сървъра остават изключени в очакване на приключването на следствието, само че компанията съобщи, че към момента не е допустимо да се оценят дълготрайните резултати от офанзивата.
 Унгария претърпя една от най-тежките хакерски офанзиви Унгария претърпя една от най-тежките хакерски офанзиви
Унгарски финансови институции и телекомуникационна инфраструктура са били ударени от мощна хакерска атака в четвъртък от компютърни сървъри...
Финландия също бе изправена пред невиждано хакване на данни след кражба на хиляди записи на пациенти на психотерапия. Някои от тези данни, откраднати от частната компания „ Vastaamo “, са оповестени за изнудване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР