Хиляди бойци от Чечения са се събрали в околностите на

...
Хиляди бойци от Чечения са се събрали в околностите на
Коментари Харесай

Мариупол ще бъде освободен от предизвикващите ужас нацисти

Хиляди бойци от Чечения са се събрали в покрайнините на Мариупол, заобиколен от съветски бойци и опълченци от ДНР. В близко бъдеще градът ще бъде високомерен, съгласно депутата от Държавната дума Адам Делимханов, който дойде в зоната на специфичната интервенция. Чеченските елементи имат богат опит в градските бойни дейности, признават специалистите. Ще бъде ли появяването на военните от тази кавказка република решителен фактор за освобождението на Мариупол?

„ Искам да кажа на всички, че Мариупол ще бъде високомерен в близко бъдеще, защото нашето поделение от 5000 души дойде на място “, сподели Адам Делимханов, народен представител от Държавната дума от Чечения, който е в зоната за специфичната интервенция на съветските войски в Украйна. „ Искам да кажа на всички бандеровци и шайтани, които са там, които се подиграваха на народа в Донецк и Луганск: имате единствения късмет - да се застреляте или да се предадете “, добави депутатът.

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров разгласява в понеделник видеообръщение от депутата в своя канал в “Телеграм”. Делимханов дойде в зоната на специфичната интервенция, с цел да пожелае персонално шанс на чеченските бойци, изясни Кадиров. В един от видеоклиповете чеченският водач загатва и „ 5000 най-хубави бойци “, които са „ към и вътре в Мариупол “, и прикани частите на въоръжените сили на Украйна, които остават в града, да се предадат: „ Направете най-малко един път мъжка стъпка в името на цивилните и града. Още един път споделям: вечерта ще бъде късно! Не сте живели почтено, не се биете безстрашно и ще умрете като шайтани!”

Самият Кадиров, съгласно локалните медии, също е на украинска територия. В понеделник главата на Чечения във видеообръщение разгласи готовността си да влезе в Киев след минута (според него записът е изработен на летище “Гостомел” покрай украинската столица).

Припомняме, че Мариупол, огромен промишлен център и пристанището на Донецка област, беше обкръжен на 1 март от съветските въоръжени сили и Народната милиция на ДНР. Излизането на цивилни от града по филантропични коридори е затруднено заради опълчването на националистите. От 5 март до момента са евакуирани не повече от 1000 души. Според ТАСС в действителност чиновниците на задачата на ОССЕ и консулът на Гърция остават в позицията на заложници в Мариупол.

„ В момента напредването продължава”, сподели в понеделник ръководителят на ДНР Денис Пушилин. Околните обитаеми места са под оперативния надзор на Донецката национална република. Подразделенията на армията на ДНР с поддръжката на съветските военни унищожиха съвсем всички огневи точки на неонацистите в предградията на Мариупол, оповестиха от съветското министерство на защитата. “Специалните елементи отстраниха главните сили на националните батальони в жилищните квартали по периметъра на града.

Операцията по деблокиране на Мариупол към този момент даде опция за отваряне на филантропичните коридори и започване на евакуация на жители, сподели в понеделник вечерта Михаил Мизинцев, началник на Руския център за ръководство на националната защита. Според ТАСС 50 от 200 рейса към този момент са пристигнали в града, предопределени да изтеглят ранени и нуждаещи се поданици на Мариупол.

Командирът на батальон " Восток " на въоръжените сили на ДНР Александър Ходаковски удостовери наличието на чеченци край Мариупол в понеделник. „ Планинските орли на Рамзан дойдоха, наподобяват крепко – уповавам се, че ще наподобяват по същия метод в деяние “, написа подполковник Ходаковски в канала си в “Телеграм”. Ден по-рано колона от военни коли с чеченски флагове беше снимана край Донецк.

„ 5000 чеченци в действителност дойдоха в Мариупол, както сподели Делимханов. Това се удостоверява от военните. Мога да потвърдя, че те ще вземат участие в щурма над града, само че не сами “, разяснява Алексей Леонков, редактор на списание „ Арсенал на Отечеството “.

Според него батальонът " Восток " на Александър Ходаковски и други елементи на Донецката национална република може да се причислят към чеченските формирования. „ Ще бъде взаимно нахлуване “, счита военният специалист.

„ Чеченските бойци са станали умели в градските борби. Националните батальони и бойците на въоръжените сили на Украйна доста се опасяват от тях “, добави Леонков.

Трудно е да се дефинира времето на завладяването на Мариупол, само че „ самите чеченци споделиха, че нацистите в Мариупол са имали време до вечерта, а след вечерта не са имали “, притегли вниманието Леонков. „ Сами разбирате всичко по какъв начин чеченците ще се оправят с тях. Според мен интервенцията ще бъде доведена до разумния си край”, заключи той.

На собствен ред член-кореспондент на Руската академия на военните науки Александър Бартош изрази мнение, че украинските сили ще съумеят да задържат Мариупол „ още няколко дни или може би цяла седмица, в случай че не и повече “.

„ Това е доста сложна задача. Мариупол е огромен град, в този момент има към 400 хиляди поданици и, допускам, огромен контингент от ВСУ. Чеченците, с всичките им бойни качества, в Украйна, съгласно моята оценка, са едвам 10-15 хиляди души. И не всички са съсредоточени в Мариуполско направление “, изясни събеседникът.

„ Затова не бих споделил, че в идващите няколко часа и преди края на сегашния ден градът ще бъде високомерен. Мисля, че настъплението ще бъде много интензивно: борбите ще стартират, ще има прогрес. Ще има въздушна и артилерийска поддръжка. Но „ в близко бъдеще “ е пресилване “, заключи специалистът.

Руското командване изпрати чеченци покрай Мариупол, с цел да окажат мощен психически и честен напън върху въоръжените сили на Украйна, счита военният специалист Александър Алесин. „ Известно е, че чеченските бойци са много безмилостни към врага. Самата им поява ще понижи волята на съперника за опозиция и ще го принуди да напусне позициите “, сподели той..

Той също по този начин се съгласи, че " Кадировци " са отлични в борби в градски региони. „ Нивото им на образование не надвишава уменията на други специфични елементи, само че им разрешава да се бият по улиците на градовете “, отбелязва Алесин.

Според него опитът от Великата отечествена война може да бъде потребен при завладяването на Мариупол от руснаците, в това число от чеченските военни. „ Мисля, че създадените техники ще бъдат същите, само че може би с дребни корекции. Разбира се, никой няма да се втурне с голи гърди към картечниците и противотанковите оръдия “, акцентира събеседникът.

„ Стратегията за завладяване на града е следната: основават се единици - щурмови групи, състоящи се от особено подготвени бойци. Плюс това, нормално в група от 1-2 танка, самоходни или артилерийски системи, както и сапьорни единици за взривяване на бариери и укрепления “, изброи Алесин. „ Практиката е следната: от двете страни на улиците има танкове, те стрелят с пресечен огън, като по този метод прикриват щурмова група. Междувременно тя минава през постройката, употребявайки ръчни гранати и автоматизирани оръжия. Често борбата прераства в ръкопашен бой”, добави той.

„ Ако врагът се е настанил в мощно укрепена постройка и не се съобщи, или сапьорите го взривяват, или се употребява артилерия с огромен диаметър. В някои случаи за това се употребяват танкови оръдия с диаметър 125 мм или самоходни оръдия. Освен това в този момент щурмовата група се поддържа от БПЛА, които от горната страна управляват придвижването на бранителите, тяхната маневра и рапортуват за придвижването на съперника.

„ Освен това, към момента интензивно се употребяват противотанкови управляеми ракетни системи от вида “Корнет” и “Конкурс”. Те също могат да нанесат съществени вреди на бранителите. Те могат да разполагат с фугасни муниции, които са изключително ефикасни в затворени пространства “, сподели специалистът.

Ако би трябвало да вземете къщата и врагът се е укрил в мазето, постройката може да бъде разрушена, само че има различни разновидности. „ Наистина, доста постоянно унищожаването не може да бъде избегнато, изключително в случай че бранителите слагат танкове на първите етажи, пробият стените, създавайки пролуки и стрелят оттова. Такива структури би трябвало да бъдат взривени “, сподели Алесин.

„ Що се отнася до обстановката с мазето, тук можем да минем без разрушаването на постройката и да използваме огнехвъргачки вид Шмел и Шмел-М. Това са ръчни огнехвъргачки, които, апропо, са били употребявани по време на чеченската акция. По своята разрушителна мощ те са еквивалентни на тежък артилерийски снаряд. Огнехвъргачката се носи от пехотинец, тъй че може да бъде преместена на най-напредналите позиции и да се употребява на малко разстояние “, изясни той.

„ Друг вид са обемните детониращи муниции. Това е или газ, или течност, която се употребява за запълване на пространството, заслон и по-късно се взривява. Експлозията унищожава целия живот, а затвореното пространство единствено ускорява резултата “, заключва той.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР