Хиляди босненци излязоха по улиците в понеделник, за да настояват

...
Хиляди босненци излязоха по улиците в понеделник, за да настояват
Коментари Харесай

Протести в Босна и Херцеговина след убийството по Инстаграм

Хиляди босненци излязоха по улиците в понеделник, за да упорстват управляващите да подхващат дейности за ограничение на насилието против дами , откакто предходната седмица, до момента в който предаваше убийството онлайн в " Инстаграм ", предава Асошиейтед Прес.

Припомняме, че на 11 август, петък, 35-годишен босненец умъртви някогашната си другарка, излъчвайки онлайн по " Инстаграм ", след което умъртви и двама турски жители - татко и наследник. След това той рани още трима души, преди да бъде открит мъртъв в джипа си, откакто е поставил завършек на живота си.

Протести се проведоха едновременно в няколко босненски града. В Сараево, столицата, голямо голям брой от хора мина през центъра на града, с цел да упорства за повече отбрана на дамите, ограничение на насилственото медийно наличие и надзор върху работата на полицията в случаи на принуждение.

Участниците носеха транспаранти с надписи " Мълчанието е утвърждение ", " Няма да живеем в боязън " или " Спрете убийството на дами ". Протестиращите в Сараево издигнаха голям банер с надпис " Сараево против насилието ", повтаряйки лозунга на.

" Днес Сараево споделя " не " на насилието и демонстрира поддръжка на всички жертви на принуждение ", сподели кметът Бениамина Карич, която беше отпред на маршируващите протестиращи.
 Психолог: Ако бяхме приели Истанбулската спогодба, щяхме да имаме съответни закони
Психолог: Ако бяхме приели Истанбулската спогодба, щяхме да имаме съответни закони

Кръвта върху ръцете на дамите, подложени на принуждение, е тъкмо върху политиците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР