Хиляди бездомни животни са заловени и отровени в Русия преди

...
Хиляди бездомни животни са заловени и отровени в Русия преди
Коментари Харесай

Как Русия се справи с бездомните кучета за Световното по футбол?

Хиляди бездомни животни са хванати и отровени в Русия преди началото на Световната купа по футбол. Тази мръсна работа е осъществена от компании, наети за милионни лири, твърди в. „ Метро “.

През януари активистката Екатерина Дмитриева, шеф на Фондацията за отбрана на животните, откри предложения на стойност 1,4 млн. английски лири за улавяне на бездомните животни в градове от Световната купа. Те бяха качени на уеб страница за публични поръчки.

В обществените медии се появиха документи, които стряскащо демонстрират, че единствено за 14 март частна компания е предала за заличаване 52 кучета. За февруари и март тя е предала други 201 безпризорни животни, за което е получила по 17 английски лири за всяко от тях.

Кметът на Сочи Анатоли Пакхомов обаче отхвърля обвиняванията. Той удостовери, че локалната власт няма процедура да убива или трови кучетата и котките, които живеят на улицата.

Британският в. „ Телеграф “ напомня, че всеобщо изтребване на бездомните животни имаше по време на Зимната олимпиада в Сочи през 2014 година

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР