Хиляди българи застрашени да останат без достъп до зъболечение? Такива

...
Хиляди българи застрашени да останат без достъп до зъболечение? Такива
Коментари Харесай

Хиляди българи застрашени да останат без достъп до зъболечение

Хиляди българи застрашени да останат без достъп до зъболечение? Такива опасения показаха над 1000 зъболекари у нас, които подписаха петиция против план на разпоредба за добра здравна процедура, направен от Българския зъболекарски съюз. Проектът за нови правила в практиката на денталната медицина ще провокира проблеми на зъболекарите. За това сигнализираха експерти.
Това, което ни тормози в предлагането на Българския зъболекарски съюз, е фактът, че има доста забранителни клаузи върху опцията сътрудниците да упражняват специалността. Тези забранителни клаузи на процедура изправят 7 млн. българи пред невъзможността на следващия ден да отидат при зъболекаря си, съобщи доктор Бранимир Кирилов, стоматолог. Д-р Кирилов изясни, че е обезпокоен за пациентите, защото разпоредбите не разрешават на хора без избрана компетентност да правят несъмнено лекуване.
Българският зъболекарски съюз е демократична организация от всички съсловни организации в медицината, която на Конгреса ще разиска разпоредбите за добра здравна процедура и те ще бъдат поправени въз основата на всички постъпили оферти, разяснява ръководителят на БЛС доктор Николай Шарков. Няма да има никакви рестрикции сътрудниците с и без компетентност да практикуват специалността си. Всички пациенти ще бъдат лекувани по този начин, както са лекувани досега, увери той.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР