Хиляди българи, изплашени от черните сценарии за фалит на държавата,

...
Хиляди българи, изплашени от черните сценарии за фалит на държавата,
Коментари Харесай

Narod.bg разкри: 1 млрд. лева изтекоха от банките за 7 дни заради схема на финансист №1 Росица Велкова

Хиляди българи, изплашени от черните сюжети за банкрут на страната, преднамерено пуснати в послание от финансовия министър Росица Велкова, в границите на седмица са изтеглили от банките над 1 милиард лв., разкри пред Narod.bg източник от Министерството на финансите.

Ни в чеп, ни в ръкав в средата на април служебният финансист №1 Росица Велкова, която е несменяема във ведомството при всички държавни управления от далечната 1993-а, се изцепи, че „ България е застрашена от банкрут, може да настъпи смяна на съществуващия курс на лв. към еврото и за неопределен срок се постанова отсрочване на присъединението ни към еврозоната “.

Предупреждението, което не почива на действителни обстоятелства, а е чиста проба всяване на суматоха, която преследва съответни цели, които Narod.bg занапред ще осветли, Велкова оправи в отчет на МФ до Министерски съвет.

„ За несигурно време се постанова отсрочване на присъединението ни към еврозоната. Може да се наложи взимането на заем от МВФ, с цел да се избави фискалната непоклатимост. Това ще наложи съществени финансови рестрикции. В тази обстановка ще се стигне и до заледяване на приходите “, написа Велкова в отчета.

Сериозни финансисти разясниха, че неуместното предизвестие на Росица Велкова, наричана в МФ Росица Асансьора, те води до нищо положително и явно обслужва някакви подмолни игри.

Реклама

Стряскащите изявления на финансовия министър за заплаха от ликвидна рецесия в държавните финанси и риск от смяна на курса лев/евро принудиха даже Българската национална банка да даде едно от редките си крайни мнения.

В него Българска народна банка разказва изказванията на Велкова като „ некомпетентни и безотговорни “. Такива са и мненията на именити финансови специалисти в България, които наблюдават бюджета от близко.

Резултатите от неуместната опасност за банкрут на България доведоха до няколко неща:

За седем дни вложителите изтеглиха над 1 милиард лв. от банките от боязън да не остават без своите спестявания при възможен банкрут на трезорите Категорично всяване на суматоха, което е закононарушение по Наказателния кодекс. Заигравката с такава тематика и удар против националната сигурност. Най-лошото е, че съзнателно тиражираната от Росица Асансьора неистина най-вероятно докара допадане на кредитният рейтинг на България.

Ако това в действителност се случи, както вещаят финансовите специалисти, ще бъдем ударени с повишение на банковите лихви, да вземем за пример. Причината е, че по-ниският кредитен рейтинг значи по-голям риск за кредитодателя и води до приемане на заем с по-висока рента или най-често до отвод от кредитиране.

ОЧАКВАЙТЕ втора част от следствието на Narod.bg за откровените закононарушения на Росица Велкова и кой дърпа конците на извратената финансова скица

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР