Хиляди алжирци излязоха по улиците на столицата след като президентът

...
Хиляди алжирци излязоха по улиците на столицата след като президентът
Коментари Харесай

Президентът на Алжир сдаде властта

Хиляди алжирци излязоха по улиците на столицата откакто президентът на страната Бутефлика, който беше на власт през последните 20 години, само че след прекаран инсулт е в инвалидна количка към този момент 5 години, подаде оставка, съобщи БГНЕС.
Телевизионният канал " Ан-Нахар " излъчи фрагменти от центъра на Алжир, където хората се събират, развявайки националния байрак на страната. " Чакахме това, считаме го за огромна победа на хората ", съобщи един от празнуващите поданици на алжирската столица пред телевизионния канал.
Президентът на Алжир, който разгласи оставката си, увери, че е взел всички ограничения за обезпечаване на последователност във властта, се споделя в известието му до ръководителя на Конституционния съвет.
" В рамките на моите конституционни пълномощия аз започнах всички ограничения, с цел да осигуря последователност в страната за естественото действие на нейните институции през преходния интервал до избирането на нов президент на републиката ", се показва в изказването, оповестено от формалната алжирска осведомителна организация АПС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР