Хилари Суонк се ражда в градчето Линкълн, Небраска, в семейството

...
Хилари Суонк се ражда в градчето Линкълн, Небраска, в семейството
Коментари Харесай

Хилари Суонк: едно кораво момиче на 44

Хилари Суонк се ражда в градчето Линкълн, Небраска, в фамилията на секретарка и търговец.

На 9-годишна възраст Суонк взе участие за първи път в пиеса – „ Книга за джунглата “, където изиграва Маугли. Оттогава постоянно се включва в учебни представления и такива на локалния спектакъл. Освен с актьорство, младата Хилари се занимава също с плуване и гимнастика, като се състезава в разнообразни шампионати.

През 1990 година се мести дружно с майка си в Лос Анджелис, където стартира да учи в гимназия и играе професионално от 16-годишна възраст. Появява се в „ Бъфи, килърката на вампири “ (1992), само че пробивът ѝ в киното идва със „ Следващото карате хлапе “ (1994) . Следват редица участия в телевизионни филми и сериали.

Актьорският си успех реализира през 2000 година, когато печели „ Оскар “, „ Златен глобус “ и редица други оценки за ролята си на транссексуалния Брандън Тийна във кино лентата по автентичен случай „ Момчетата не плачат “.

След няколко трилъра и партньорства с имена като Кейт Бланшет, Ал Пачино, Робин Уилямс, актьорският ѝ път я среща с Клинт Истууд, в чийто филм „ Момиче за милиони “ тя изиграва амбициозна боксьорка. Ролята ѝ носи втори „ Оскар “ през 2005 година , когато лентата печели и в категориите за най-хубав филм, постановка и поддържаща роля за Морган Фрийман.

Хилари Суонк е третата най-млада актриса в историята на американското кино, която печели две награди „ Оскар “ за най-хубава основна женска роля.

От 2003 година Суонк работи и като изпълнителен продуцент. В продължение на 10 години е женена за артиста Чад Лоу, с който се развеждат през 2007 година

 Хилари Суонк Getty

През последното десетилетие в биографията ѝ е записано многообразие от сантиментални комедии, драми и екшъни като „ Послепис: Обичам те “ в компанията на Джерард Бътлър, „ Амелия “, където влиза в кожата на авиаторката Амелия Еърхарт, и „ Късметът на Логан “ дружно с Чанинг Тейтъм. След присъединяване си в телевизиония сериал "Trust ", където изигра член на фамозната фамилия Гети, ѝ следва да играе в научнофантастичния трилър "I Am Mother ".

 Хилари Суонк Getty

 нов банер Edna

 нов банер Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР