Хижите са един от основните стълбове на безопасността в планината.

...
Хижите са един от основните стълбове на безопасността в планината.
Коментари Харесай

70 хижи се борят за Хижа на годината в 8 категории

Хижите са един от главните стълбове на сигурността в планината . В много от обстановките се явяват основни места, на които туристите могат да се настанят при нужда, при някакъв случай или при утежняване на метеорологичните условия ”. 

Това каза Полина Димитрова - някогашен хижар и част от екипа на самодейността “Хижа на годината ”, съобщи БНР. За наградата “Хижа на годината ” се състезават 70 хижи в 8 категории. Някои хижи попадат допълнително от една категория. 

Наградите ще бъдат връчени 6 декември в столичното кино “Люмиер ". 

Сред категориите са: “хижа с най-хубава кухня ” и “хижа рестарт ” - за хижи, които дълго не са работили и занапред възобновяват активността си. Също има категории за хижи с авто достъп и хижи без такъв; за хижи, които ползват еко практики...  

" Като цяло бих могла да кажа, че поставихме съществени стълбове, върху които да надградим идната година. Имаме 25,000 получени гласа във всички тези 8 категории ”.  

Инициативата има 3 финансиращи стратегии - за възобновяване на легловата база в хижата; за даване на строителни материали, които да подкрепят ремонтните действия и друга, ориентирана към реновиране и възстановяване напълно на изискванията в една хижа. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР