Хижите на Българския туристически съюз ще работят в условията на

...
Хижите на Българския туристически съюз ще работят в условията на
Коментари Харесай

През зимата хижите ще работят в противоепидемичен режим

Хижите на Българския туристически съюз ще работят в изискванията на ковид и през зимния сезон.

При посещаване на планинските хижи е належащо преди този момент да се откри връзка с тях, с цел да не останем сюрпризирани, при какви условия могат да одобряват туристи, поучава ръководителят на Българския туристически съюз доцент Венци Росманов.

Росманов показва, че програмата „ Чистота и сигурност “ подсигурява сполучливо и безвредно престояване в хижите. Там, където хижите оферират храна, разпоредбите са съобразени със заповедта на здравния министър за противоепидемичните ограничавания.

Някои от хижите обаче разполагат единствено с настаняване вид нарове. Наровете не са най-подходящото място за нощуване в сегашните условия и това го знаят всички хижари, отбелязва Росманов в предаването „ Хоризонт до обед “ по БНР.

„ Така че огромни групи, които биха могли да пренощуват там, не се събират и пренощуването е в краен случай. “

Българският туристически съюз не стопира да работи за реновиране на собствеността, която има. Около два милиона лв. ще са нужни преди всичко за възобновяване на всичко належащо в планинските обекти на БТС. Една от опциите на готовност на запаси за възобновяване на базите е посредством кооперативи. Вече има няколко такива, прецизира Росманов.

Основната краткосрочна цел за съюза е намаляването на отговорностите. До дни ще бъдат изчистени към 1 700 000 лв., заяви Венци Росманов. „ Бяха към 4 милиона и половина преди една година. “

Възстановяването на собствеността би трябвало да се прави след състезания, счита ръководителят на БТС. В момента се прави обзор на положението на сдруженията и въз основата на туристическия съюз. Дружествата би трябвало да имат като своя съществена активност спортно-туристическата, а освен да се занимават със стопанисването на туристически обекти, счита Венци Росманов.

Увеличиха ли се туристите през летния сезон в хижите на Българския туристически съюз?

„ За нарастване не може да се приказва. Има един непрекъснат контингент туристи, които обичат раницата и планината. Които и тази година в изискванията на рестрикцията продължаваха да посещават планината. Интересът към българските планини не е секнал “, разяснява ръководителят на БТС.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР