Хигиенизираме домовете си, както и входовете си – всичко това

...
Хигиенизираме домовете си, както и входовете си – всичко това
Коментари Харесай

Фандъкова: 500 акта са съставени в София за неспазване на мерките срещу коронавируса

Хигиенизираме домовете си, както и входовете си – всичко това е за нашето здраве, това на фамилията и децата ни. Освен физическата отдалеченост, дезинфекцията е доста значима. Собствениците на постройките и домоуоравителите вземат решение по какъв начин да се поддържат входовете.

"Софиянци са интелигентни хора - не е нужно да има наказания, в случай че не се почистват общите площи и площадките във входовете ", сподели още столичният кмет.

Фандъкова разкри, че улиците е мият и с част дезинфектант, а безплатните зони в София последователно ще се отстраняват.

Зоните за паркиране в София остават безвъзмездни до 20 април

"Столична община подкрепя възрастни хора - 310 души получават безвъзмездна храна. София е огромна, колкото повече хора са ангажирани като доброволци, толкоз повече хора ще се подкрепят. Благодаря и на хора, които оказват помощ на съседите си и на Оперативния щаб ", разкри столичният кмет.

"Целият запас на Столична дирекция на вътрешните работи е впрегнат да следи за съблюдаване на разпоредбите. Общинска полиция няма почивки - работят непрестанно. Санкции ще има - би трябвало да сме безкомпромисни. Нарушаването на разпоредбите визира всички. Нека се слушаме обръщенията на лекарите и шефовете на лечебните заведения ", прикани Фандъкова.

"На 500 акта са формирани в София по отношение на нарушаването на разпоредбите поради изключителното състояние. Със сигурност има и актове и за неносене на маски. Предупредихме неведнъж да не се събират хората. Лично в петък видях групички пред НДК. В парковете започнаха да се съблюдават ограниченията ", разкри Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Без пейки и в София

"Над 90% от софиянци съблюдават разпоредбите, само че поради останалия дребен % рисът за всички е извънредно огромен. Призовавам и хората да не носят маските под носа си - по този начин няма смисъл. Апелирам всички да изчакват търпеливо на организациите и по КПП-тата ", сподели още тя.

"Видях търговци по пазарите без маски – те философстваха и разсъждаваха, Не желаеме да стопираме търговията, само че разпоредбите би трябвало да се съблюдават ", разяснява Фандъкова тематиката със затварянето на пазарите.

Договорите на трима търговци на Женски пазар са прекъснати поради неспазване на противоепидемичните ограничения

"Отслабването на ограниченията зависят от хора, както и от Щаба за битка с ковид ", съобщи столичният кмет.

"Ще понижим интервала на придвижване на метрото в часовете 16:30-18:30. Метрото и неговото довеждане докрай няма да зависи от епидемията. Сратегическите обекти ще се изпълнят - детски градини, Околовръстен път и метро. Ще има и обекти, които ще се замразят - от тях ще спестим 8 млн. лева ", разяснява Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

"Преди месец имах признаци на ковид, направих си тест - беше негативен. Оттогава не ми се е налагало да се тествам ", приключи кметът на София.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР