Хигиената е нещо, което всеки човек разбира по различен начин

...
Хигиената е нещо, което всеки човек разбира по различен начин
Коментари Харесай

Ето защо клечките за уши са вредни

Хигиената е нещо, което всеки човек схваща по друг метод и се грижи за нея в друга степен. Всички сме учени, че е добре да поддържаме съвършена хигиена, само че съвършената хигиена постоянно може да ни изиграе неприятна смешка. Ако почистваме елементи от тялото си прекомерно постоянно и с доста сапун, е допустимо да предизвикаме противоположната реакция и да станем по-податливи на бактерии и инфекции.
Защо обаче клечките за уши да са нездравословни и с какво могат да основат проблем?
 Хигиена в пандемията - кои са най-опасните места вкъщи Хигиена в пандемията - кои са най-опасните места вкъщи
Рискът от преместване на вируси у дома при хора, които постоянно посещават публични места или пътуват с градския превоз е много висок,...
Истината е, че доста хора чистят ушите си по погрешен метод като употребяват клечките за уши прекомерно във вътрешността в ухото. Това е неточност, с която вкарват бактерии извън във вътрешността и може елементарно да се провокират инфекции на вътрешното ухо, които могат да протекат доста мъчително. Инфекциите на ухото се лекуват постепенно и могат да доведат до частична и краткотрайна загуба на слуха.
Освен това колкото по-често чистите ушите си от ушна тиня, толкоз повече давате сигнал на организма си да създава нови количества. Така че на процедура колкото по-често чистите ушите си с клечки за уши, толкоз по-често ще ви се постанова да го вършиме и толкоз по-мръсни ще са те.
Специалисти поучават да чистите ушите си с клечки не повече от 2 пъти седмично, а през останалото време с памуче нежно да отстранявате непотребното в по-външната част на ухото. В началото може да ви се стори необичайно, само че след седмица-две ще видите, че ушите ви ще са доста по-чисти, в сравнение с са били преди, тъй като ще сте провокирали доста по-малко ново формиране на ушна тиня.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР