Хигиената е изключително важна, защото ни осигурява добра защита срещу

...
Хигиената е изключително важна, защото ни осигурява добра защита срещу
Коментари Харесай

Опасно ли е да сядате на тоалетната чиния в обществени тоалетни?

Хигиената е извънредно значима, тъй като ни обезпечава добра отбрана против разнообразни микроорганизми, бактерии и други евентуални закани. Въпреки това, в случай че сте загрижени за нея прекалено много, тя може даже да докара до нервозен срив и разнообразни психически разстройства.

Днес ние сме разпознали 5 съществени мита, които засягат условията за хигиена. Надяваме се, че като прочетете за тях, най-сетне ще се отпуснете и ще спрете да се притеснявате толкоз доста за ужасните микроби, които биха могли да застрашат вашето здраве, написа zdrave.to.

ХИГИЕННИ МИТОВЕ

Не би трябвало да сядате на тоалетната паница в публични тоалетни
Това напълно не е по този начин, в случай че не виждате нечистотия и нямате драскотини или порязвания по кожата, можете умерено да седнете. Нашето тяло има задоволително мощни защитни механизми за противопоставяне на закани. Не сте ли сядали на къси панталони на седалката на публичния превоз повече от един път, без даже да мислите за хигиена.

Много по-опасен зложелател е водата, която служи за измиване. Тя популяризира бактерии в разнообразни направления. Повечето от рисковите субстанции попадат в тялото ни през дихателните пътища, заради което си коства компактно да пандизите капака на тоалетната преди измиване.
Конецът за зъби е добър за устата
Този факт не е доказан. Много хора имат вяра, че потреблението на конци за зъби предотвратява появяването на такива проблеми като кариес и заболяване на венците.Но с цел да повредите венците с конец е доста елементарно. Ето за какво е належащо с особена грижа да се употребява този метод за хигиена на зъбите.
Трябва да вземете душ няколко пъти дневно
Това е един от най-лошите препоръки, които кожен лекар може да ви даде. Ако Вашият доктор Ви каже това, би трябвало съществено да обмислите неговия професионализъм. Не би трябвало да се къпете напълно всеки ден. Водата отмива горния предпазен пласт на нашата кожа, който работи като тип щит от разнообразни бактерии и микроби. Разбира се, че е належащо да се измият някои елементи на тялото, само че да стоите под душа за 15 минути всеки ден е извънредно нездравословно.
За измиване на интимните зони би трябвало да употребявате специфични препарати
Много гинеколози предлагат потреблението на елементарна вода за това. Всички типове сапуни и гелове постоянно са извънредно нападателни за кожата и могат да причинят мощно раздразнение, а от време на време и алергии.
Трябва непрекъснато да предпазвате тялото си от всички бактерии и микроби
Това също не е изцяло правилно. Нашият имунитет с малко контакт с минимум рисковите субстанции единствено укрепва. Такова образование е належащо, тъй като единствено по този метод тялото ще може да издържи на доста неочаквани инфекции. Рискът от алергии е доста по-рядко срещан при възрастни, чиито родители не са били прекомерно внимателни в детска възраст.

Основните условия за персонална хигиена не са анулирани. Въпреки това, във всичко, което вършиме, би трябвало да знаете по кое време да спрете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР