High-End грамофонът с директно задвижване Technics SP-10R и грамофонната система

...
High-End грамофонът с директно задвижване Technics SP-10R и грамофонната система
Коментари Харесай

Technics представя две нови попълнения в престижната си линия Reference Class

High-End грамофонът с непосредствено задвижване Technics SP-10R и грамофонната система с непосредствено задвижване Technics SL-1000R не престават да развиват изключителните качества на винила

• Максимална точност: именитият електродвигател с непосредствено задвижване е осъществен с двоен ротор, двоен статор и без колектор
• Стабилно въртене: високият инерционен миг на тежкия диск е оптимално употребен за повишение на стабилността на въртенето
• Модернизиран дизайн: дисковият и контролният модул могат изцяло да се заменят с предходните SP-10MK2 и SP-10MK3 (при SP-10R)

София, България, 8 януари 2018 година - Продължавайки развиването на фамозната си технология за непосредствено задвижване и утвърждавайки извънредно високото качество на продуктите си, Technics уголемява своята линия от първокласни аудио съставни елементи Reference Class с два нови грамофона с непосредствено задвижване SP10-R и SL-1000R.
Създадени да извлекат най-хубавото от аналоговия винил, грамофоните с непосредствено задвижване от именитата серия SP-10 и съпътстващите ги системи с непосредствено задвижване станаха синоним на високо качество на звука, и носят знаците на марката Technics, която продължава да печели лоялността и възхищението на аудиофилите от целия свят.
Изградени върху това удивително завещание, SP10-R и SL-1000R основават нови стандарти в модерната грамофонна Hi-Fi технология и водят аудио промишлеността към нова епоха.

Достигане на нови равнища за безупречно звучене
SP10-R е оборудван с безколекторен електродвигател за непосредствено задвижване с двоен ротор и намотки от двете страни. Този електродвигател с общо 12 полюса и 18 намотки основава висок въртящ миг и задвижва тежкия диск с изключителна непоклатимост. Резултатът е доста стабилно въртене с коефициент на детонации единствено 0.015% или по-малко, което се смята и за гранична стойност на измерването.

Тежката част на диска е направена от месинг с дебелина 10 милиметра, заздравен по периферията с волфрам. Месинговата тежест е ситуирана върху лята алуминиева основа. Така конструираният диск има обща маса почти 7.9 кг. и инерционен миг почти 1 звук.см2. Задната повърхнина на диска е покрита с гума, която дейно гълтам нежеланите трептения. По този метод е формирана трислойна конструкция за още по-висока резистентност и по-добри характерности на усвояване на вибрациите.

За оптимално угнетяване на шума, контролният модул е обособен от главния блок, а импулсното му електрозахранване употребява неповторима технология за подаване на напрежение с най-малък звук през особено създадена „ скица за намаление на нежелания звук ". Освен това, връзката сред главния блок и контролния модул е осъществена по този начин, че да бъде оптимално надеждна и устойчива на околния звук. Тези ограничения за понижаване на шума разрешават на SP-10R да реализира най-високото в света отношение сигнал/шум.

Постигане на оптимално качество с извънредно рамо и шаси
Системата Technics SL-1000R включва универсално S-образно рамо, направено от лека магнезиева тръба. Рамото има оптимално закрепване с карданно окачване и се характеризира с висока сензитивност към придвижването, реализирана с помощта на прецизното сглобяване и контролиране, осъществено от водещи японски експерти. По този метод рамото тъкмо следва браздата на грамофонната плоча. За обезпечаване на оптималната непорочност и реалистичност на звука, вътрешното окабеляване на рамото е осъществено с проводници от безкислородна мед (OFC), тъй че да предава цялата непорочност и сила на музикалния сигнал, заимствуван от дозата, без да го заглушава.
Шасито, на което е инсталирано рамото, е мощно интегрирано с диска. За да бъде рамото оптимално предпазено, лагерите на рамото, лагерите на диска и игличката остават в непрекъснато състояние, създавайки конструкция, която се въздейства минимално от вибрациите, подбудени от твърдостта на шасито.

Надграждане, а не замяна на богатото завещание на изключителните грамофони и системи с непосредствено задвижване
SP-10R е конструиран по този начин, че да бъде изцяло взаимозаменяем с предходните модели от серията SP-10, като SP-10MK2 и SP-10MK3. За да могат потребителите да продължат да употребяват шасито и дисковия модул от тези модели, формата и разположението на винтовете са направени по този начин, че да обезпечат цялостна противоположна съгласуемост. Контролният модул също е с формата и размерите на захранващия модул на SP-10MK2 за безпроблемна взаимозаменяемост.

Technics: наследството продължава
Основното преимущество на технологията с непосредствено задвижване е опазване качеството на звука. То не се утежнява от съмненията във въртенето и вибрациите при предаването на придвижването сред електродвигателя и диска, които са присъщи за обичайните технологии и структури. SP-10R и SL-1000R са част от дълга и сполучлива линия първокласни грамофони. Technics показва първия в света грамофон с непосредствено задвижване SP-10 през 1970 година. Благодарение на високото качество и надеждност, серията SP е високо оценена и употребена в професионални ефирни радио-станции и боготворена от аудиофилите в целия свят.

С предопределение да основава прочувствени прекарвания и да придвижи силата на музиката до всички, Technics от десетилетия е в основата на музикалните достижения. От появяването и триумфа на хип-хопа до бързото израстване на известни диджеи и предоставяне опция на аудиофилите да чуят музиката тъкмо по този начин, както нейните основатели биха желали, Technics е и ще остане марката, към която водачите в своята област се обръщат, когато търсят безкомпромисно качество и надеждност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР