Хидромасажна вана с листа от рози, таван като истинско звездно

...
Хидромасажна вана с листа от рози, таван като истинско звездно
Коментари Харесай

Джакузи в чаша за шампанско и спалня като сърце: Какво има в хотелите 18+

Хидромасажна вана с листа от рози, таван като същинско звездно небе, джакузи от стъкло като чаша за шампанско с височина 7 метра.

Добре пристигнали в хотелите на в Пенсилвания, курорт прочут като " международната столица на медения месец " поради множеството хотели за възрастни и причудливите характерности на техните стаи.

Фотографите Маргарет и Кори Биенерт, които са и фамилна двойка, остават очаровани от Pocono Palace - един от трите хотела на Cove Pocono Resorts.

" Беше в действителност един магически уикенд. Не можех да спра да фотографирам. И откакто си тръгнахме, незабавно споделих: " Добре, по кое време ще се върнем? ", споделя пред CNN Маргрет.

Не единствено причудливите стаи притеглят вниманието.

Атмосферата е от 60-те години на предишния век – има куиз игри, които ревизират познанията за колегата ви, боулинг зали и питейни заведения, в които сервират коктейли със секси имена.

Ретро атмосферата на Cove Pocono Resorts толкоз очарова Маргарет и Кори, че те основават фотопроекта " A Pretty Cool Hotel Tour ", който с изключение на в обществените мрежи, към този момент може да бъде прегледан и като книгата Hotel Kitsch: A Pretty Cool Tour of America’s Fantasy Getaways.
 
       View this post on Instagram                      
A post shared by A Pretty Cool Hotel Tour (@aprettycoolhoteltour)

През 1963 година курортът Cove Pocono за първи път показва хидромасажната вана във форма на сърце, оцветена в яркочервено и заобиколена от огледални стени.
През 1971 година тя се появява на две страници в списание Life: със фотография на двойка, която се целува в горещата вана.

Скоро хотели в цялата страна стартират да копират дизайна, който притежателят на хотела не съумява да патентова. Вместо да се обезсърчи, той се заема да надмине себе си. През 1984 година дебютира с висока хидромасажна вана, проектирана по този начин, че да копира чаша за шампанско. Сега обаче не не помни да го патентова и скоро жилищата, предлагащи джакузито за шампанско, имат едногодишен лист с чакащи.

Когато съвсем четири десетилетия по-късно Маргарет и Кори идват в Cove Pocono, те откриват осъвременени и актуализирани пространства, само че главните характерности, които са ги създали известни, остават непокътнати.

Фотографите се впускат в търсене на обекти, които са " ултра игриви, сантиментални, единствено за възрастни ", както се показва Маргарет.  Оказва се, че леглата с форма на сърце по никакъв начин не са комфортни за сън. Причудливите тематични столове също не са изключително удобни.
 
       View this post on Instagram                      
A post shared by A Pretty Cool Hotel Tour (@aprettycoolhoteltour)

Не всички хотели, които Маргарет и Кори посещават, са реликви от XX век.

В Designer Inn and Suites в Толедо, Айова – реновиран при започване на 2000 година, двойката открива стаята " Heart's Delight ", в която има кадифено легло с изпъкнал купол и огледала с форма на розови сърца на тавана.  Тематичните стаи под водата, допълнени с кревати от мидени черупки в Best Western в Галена, Илинойс, са друга забележителност.

Някои от пространствата са по-нестандартни тълкования на хотел - да вземем за пример Love Cloud, дребен аероплан, оборудван с легло с червени чаршафи, или Don Q Inn в Уисконсин, който включва преустроен аероплан, който остава на земята, само че също по този начин предлага стая на галактическа тема и стая на арктическа тема с изненада от полярна мечка.

Макар че множеството от хотелите, които Маргарет и Кори преглеждат, се намират в Съединени американски щати, в книгата има и няколко хотела в други елементи на света.

В Ибиса, Испания, неотдавна откритият Romeo's Motel & Diner е въодушевен от старите американски хотели.

Маргарет и Кори описват, че дизайнерът Диего Калво персонално се свързал с тях в обществените медии, а те били поласкани.
 
       View this post on Instagram                      
A post shared by Romeo's Motel & Diner (@romeos_ibiza)

След това, когато отишли да посетят испанския хотел и видели ваните във формата на сърце и яркия фон, се влюбили в пространството. Преживяването ги предиздвикало да се замислят и за бъдещето на кичозните тематични хотели - в случай че в миналото те са изглеждали лепкави или остарели, през днешния ден доста младежи намират избледняващия им искра за прелъстителен и завладяващ.
Помага фактът, че се появяват в обществените медии, само че съгласно Маргарет става дума и за това, че хората осъзнават какъв брой занимателни могат да са тези хотели.

" Колко постоянно ще влезете в стая, която ви придвижва в напълно друг свят и ви дава характерно прекарване? ", допълват фотографите.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР