Хидроксихлорохин. Тази дума вероятно сте я чували, защото многократно беше

...
Хидроксихлорохин. Тази дума вероятно сте я чували, защото многократно беше
Коментари Харесай

Какви са причините Тръмп да промотира хидроксихлорохина?

Хидроксихлорохин. Тази дума евентуално сте я чували, тъй като неведнъж беше упомената от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Тръмп неведнъж промотира това лекарство срещу малария като евентуално лекуване против ковид. Американският водач даже предизвиква хората да го вземат, осведоми Би Би Си.

" Какво имате да губите ", пита той.

Вероятно същинският въпрос е какво може да завоюва Тръмп от това? Явно много. " Ню Йорк таймс " написа, че самият държавен глава на Съединени американски щати има " дребен персонален финансов интерес в " Санофи ", френският производител на медикаменти, който прави препарата " Плаквенил " - нов вид на хидроксихлорохина ".

Изданието отбелязва също, че няколко други фармацевтични компании също ще завоюват, в това число и тези с акции, които имат връзки с Тръмп.

Но един доктор има вяра, че има доста благородни аргументи за интереса на президента към това лекарство.

" Разбирам за какво упорства. Той би трябвало да вдъхне вяра ", разяснява лекар Джошуа Розенберг от болничния център " Бруклин ".

" Дори и да няма доста просвета зад това, тъй като е по този начин на този стадий, това е най-хубавият, най-достъпният вид за потребление ", акцентира лекарят.

Научната общественост към момента не е стигнала до умозаключение дали лекарството в действителност оказва помощ против ковид. Необходими са още изследвания.

Лекарството има евентуални странични резултати, които се отразяват на сърцето.

Топ специалистът по инфекциозни болести Антъни Фаучи, който е от специфичния екип на Белия дом за битка с вируса, е безапелационен, че все още нищо не демонстрира, че хидроксихлорохинът има някаква изгода против ковид. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР