Хидроксихлорохин не помага срещу коронавируса. Това показват две нови проучвания,

...
Хидроксихлорохин не помага срещу коронавируса. Това показват две нови проучвания,
Коментари Харесай

Хидроксихлорохинът не помага срещу Covid-19

Хидроксихлорохин не оказва помощ против ковид. Това демонстрират две нови изследвания, написа Le parisien.

Ефектът от лекуването с този медикамент, предложено от професор Дидие Рау, не е потвърден. Това демонстрират две нови изследвания.

Първото изследване на френски откриватели демонстрира, че това производно на антималарийния хлорохин не понижава риска от банкет в интензивно поделение на инфектираните пациенти, развили пневмония в резултат на Covid-19.

Второто изследване е на китайски учени, хидроксихлорохинът не отстрани вирусът по-бързо от общоприетото лекуване при пациенти с лека или умерена форма на ковид.

Първото проучване е извършено измежду 185 пациенти в болница, които са развили пневмония и които са се нуждаели от кислородно лекуване. 84 са получили лекуване с хидроксихлорохин два дни след приема им в болница. Оказва се, че лекуването им не е оказало значително значение за приема им в интензивно поделение.

76% от пациентите, минали лекуване с медикамента, са признати в реанимация в края на 21 ден от лекуването против 75% от другата група пациенти. Сходни са резултатите и измежду умрелите: преживяемостта на 21 ден е 89% на 91%. Второто изследване е направено измежду 150 възрастни пациенти в Китай. Резултатите от това проучване са сходни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР