Хидроксихлорохин и азитромицин се използват в различни комбинации при лечението

...
Хидроксихлорохин и азитромицин се използват в различни комбинации при лечението
Коментари Харесай

Подписваме два договора с Китай за доставка на лекарства за COVID-19

Хидроксихлорохин и азитромицин се употребяват в разнообразни комбинации при лекуването на болестта
Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет организираха посредством видеоконферентна връзка изключително държавно съвещание.

Правителството утвърди два плана на контракти, които Министерството на здравеопазването следва да подписа с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия, оповестяват от държавната пресслужба.

Съгласно първия контракт Министерство на здравеопазването ще закупи 171 429 опаковки Hydroxychloroquine Sulfate Tablets 100 mg. на стойност 582 858, 60 щатски $.

Вторият контракт планува България да закупи 30 000 опаковки от лекарствения артикул Azithromycin Dispersible Tablet 250 mg. на стойност 46 200 щатски $.

Лекарствените артикули са нужни за лекуването на пациенти с COVID-19. Въз основа на споделените от страни с опит в лекуването на COVID-19 – Китай и Италия, както и от Центъра за надзор и предварителна защита на заразните заболявания – Атланта, данни от клинични протоколи и рекомендации се открива, че лекарствените артикули хидроксихлорохин и азитромицин се употребяват в разнообразни комбинации при лекуването на болестта.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев уточни, че бързото разпространяване на вируса в международен мащаб е нараснало неведнъж търсенето на лекарствени артикули, за които има данни, че повлияват позитивно болните и потискат развиването на вируса. Всички страни, включително и България, изпитват усложнения при обезпечаването им, заради което и със Заповед № РД-01-141 от 20.03.2020 година на министъра на опазването на здравето се забрани износът на лекарствени артикули на хининова основа за облекчаване на потребностите на българския пазар.

Договорите ще бъдат подписани във допустимо най-кратки периоди. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР