Хидрофорна уредба ще разреши проблема с водата в гробищния парк

...
Хидрофорна уредба ще разреши проблема с водата в гробищния парк
Коментари Харесай

Включват още хора за почистване на гробищата в Асеновград

Хидрофорна уредба ще позволи казуса с водата в гробищния парк на улица „ Миньор ” в Асеновград. Казусът с неналичието на водоснабдяване в зоната съществува повече от месец, алармират жители. Темата провокира бурни мнения в обществените мрежи. В отговор, кметът на града - лекар Емил Караиванов уточни, че в плана на финансовите разноски на общината за 2019 година е включен обект „ Водоснабдяване на гробищни паркове на улица " Цар Иван Асен II " и улица " Миньор ", град Асеновград ” на стойност 100 000 лв. с включено Данък добавена стойност .
Съгласно план-графика за осъществяване на публичните поръчки за тази година, обектът е групиран с други, които общината ще извършва взаимно с клона на „ ВиК ” в града. За гробищния парк на улица „ Цар Иван Асен II ” е планувана замяна на тръбопровод и отводняване на съществуващите чешми. Планиран е и ремонт на оградата от страната на Козановско шосе. За гробището на улица „ Миньор ” е планувано създаване на тръбопровод към новите полета и на ограда откъм южната му част.
По проблема специалисти са направили проучване на цялата построена досега система. Установено е, че един от проблемите на гробищния парк на улица " Миньор " е неналичието на задоволително налягане, което да обезпечи водоподаване към чешмите . По рекомендация на ВиК-специалисти, част от казуса ще бъде отхвърлен, в случай че се инсталира хидрофорна уредба. Според плана, тя ще коства 34 000 лв. .
" Затова сме решили на идното съвещание на Общински съвет-Асеновград през тази седмица, като изключителна точка да входираме предложение за смяна в плана на финансовите разноски, за обезпечаване на средства за слагане на хидрофорна система и казусът да бъде преодолян доникъде на есента ", заяви Караиванов.
Отново в обществената мрежа жители сигнализират и за положението на чистотата в гробищните паркове. " Поставил съм като задача преразглеждане на системата за разчистване, т.е. на броя хора, които са ангажирани и по едно и също време с това, опциите за слагане на нови спомагателни или разнообразни съдове ", разяснява казуса градоначалникът на Асеновград. В умозаключение той съобщи, че следва включване на нови хора за разчистване на гробищните паркове, като се разисква и възможна смяна в графика , с цел да може да бъде по-регулярно сметосъбирането там.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР