Хиджабът отдавна се превърна в норма по улиците на Лондон,

...
Хиджабът отдавна се превърна в норма по улиците на Лондон,
Коментари Харесай

Вярвате или не? Хиджабът е неприемлив в тази арабска страна, по-нормално е да го видим в Лондон

Хиджабът от дълго време се трансформира в норма по улиците на Лондон, само че може да е мъчно да се носи на напълно ненадейно място - в Египет да вземем за пример. 47-годишната програмистка Далия Анан е сигурна, че носенето на хиджаб в Лондон е по-лесно, в сравнение с в Кайро. През последните години той се трансформира " демоде " и покрити дамите постоянно нямат право да влизат в някои предприятия на заможните пластове на египетското население. Това написа " Ислям Нюз ".

" Вечер не е позволено да си с хиджаб в някои заведения за хранене, това е на мода, изключително на северния бряг " - сподели Далия, която предишното лято минимум два пъти бе изправена пред сходно нещо.

23-годишната студентка Дина Хишам също споделя за сходни компликации. " Аз в никакъв случай не бях си помислила, че в Египет би трябвало да се научат, че в някои обитаеми места хиджабът е позволен, а в други - не ", се оплаква мюсюлманката.

Фармацевтката Манал Ростом споделя, че тази възбрана я стимулира още повече да се забражда. Тя даже стана деятел на придвижването " Да оцелееш в хиджаб ", която се бори в обществените мрежи за опазване на забрадките в мюсюлманското мислене.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР