hicomm.bgНепрекъснато четете с интерес за нови автомобили, електромотори, революционни бензинови

...
hicomm.bgНепрекъснато четете с интерес за нови автомобили, електромотори, революционни бензинови
Коментари Харесай

Как да продадете стария си автомобил

hicomm.bg

Непрекъснато четете с интерес за нови коли, електромотори, революционни бензинови мотори и други съвременни технологии? Напоследък все по-често виждате по улиците “онзи ” модел кола, който доста ви харесва и си се представяте вътре? Да, дошло ви е време за нов автомобил! Ще се стигне и до такава степен, само че в случай че не сте спечелили от лотарията, преди всичко ще би трябвало да продадете остарялото возило, за да финансирате плана “нова кола ”.

Може да ви звучи елементарно да публикувате публикация за продажба на автомобил. Да, технически е елементарно. Вече става и непосредствено от смарт телефона, единствено с няколко бутона. Но има разгласи, които не жънат огромен триумф, и то заради доста аргументи. Ето за какво, с цел да си подсигурите бърза и сигурна продажба на използвания автомобил, трябва да обърнете внимание на няколко съществени неща, написа hicomm.bg В този текст ще се опитам да ви оказа помощ да продадете автомобила си елементарно и с усмивка.
Снимките
Визията продава! Без полемики.

Дори да има два безусловно идентични автомобила на пазара, първо ще се продаде този, който е показан по-добре. А първото, което купувачът вижда, са фотосите. Те привличат (или отблъскват) вниманието му и най-често те са факторът, който води до фразата  “Искам тази кола! ”. И колкото и да пишете “Качваш се и караш! ” в заглавието, в случай че имате една размазана фотография на задна ризница в обявата си, надали някой ще ви потърси.

Преди да стигнем до самото снимане, трябва автомобилът да бъде квалифициран за това.Срещу известна сума пари можете да подарите страховит СПА полуден на колата си и тя да добие нов образ. Говоря за външно измиване, разчистване на интериора, ободряване на кожените елементи, в случай че има такива, полиране/пастиране на външни детайли и джанти. Ако има потребност (вижда се, когато има нужда), можете да полирате и фаровете. Струва напълно малко, а придава доста по-свеж тип на колата. Както се споделя, подмладява я. Да, тя наподобява доста по-добре след всичко това, само че не се привързвайте още веднъж, ще я продаваме.

Стигаме до фотосите. Най-важното нещо е те да бъдат с задоволително висока резолюция или за елементарния човек – добро качество. В днешно време не са ви нужни професионални фотоапарати за това. Средностатистическият смарт телефон може да реализира мечтаната цел. А даже да нямате подобен, в най-лошия случай вторият непосредствен човек, за който се сещате, има. И ще ви услужи в името на положителната идея.

Вече имаме нужното устройство и колата е готова. Сега да намерим подходящ декор за фотосите. За да може купувачите да се влюбят в колата, изберете хубав декор. Разцъфнали дървета, живописни хълмове и планини, за какво не море? Желателно е да е в безоблачен ден. Ако е през зимата, подберете хубав снежен пейзаж, да вземем за пример край гора, вместо кална киша в замърсен град. Нека фотосите носят въодушевление.

За самите снимки изберете подобаващ ъгъл, който разкрива най-красивите черти на автомобила ви. Съобразете го и със светлината и действайте. Можете авансово да погледнете рекламни фотоси на нови коли и да извършите сходни. Тези хора знаят по какъв начин да продават, нали?

Хубаво е да има фотоси на всички елементи - както на екстериора, по този начин и на интериора. Добрите и детайлни фотоси ще привлекат потребителите. Много е значимо на самите фотоси колата да е на фокус. Също по този начин да не са отрязани съществени елементи, като решетки, брони и други водещи детайли в дизайна на един автомобил. Ако не се получи от първия път, опитайте отново и не бързайте. Замислете се дали вие бихте купили колата по тези фотоси. Само по този начин обявата ви ще притегля интерес, позвъняванията ще завалят, а и в последна сметка ще получите парите, които искате за автомобила си.

Ако колата има физически проблеми (драскотини, вдлъбнатини и др.), не ги крийте. Покажете ги на фотосите. Да представим автомобила си по най-хубавия метод не значи да излъжем или да скрием. А и кандидат-купувачите ще оценят честността и ще ви имат доверие отсега нататък при възможна договорка.
Техническото положение
Почти няма използвана кола без механически проблеми. Остаряването и амортизацията не подминават нито една сглобка. Много съставни елементи на автомобила си имат избрана дължина на живота, а други просто се повреждат. И както към този момент се досещате, всичко това е обвързано с финансови разноски. Има някои съществени съставни елементи, които имат относително къс живот и могат даже да се сметнат за консуматив.

На първо място са накладките. Те устоят средно около 30 000 км. Ако карате по-плавно и не спирате внезапно, ще увеличите това число. Чувате стържене, свирене и колата към този момент не стопира чак толкоз добре? Да, за промяна са. А и вашият кандидат-купувач също ще чуе стърженето,бъдете сигурни.

Износените накладки износват и спирачните дискове. Още една причина да ги промените, когато е време, и да не позволявате да има съществени аргументи клиентите ви да смъкват от цената на автомобила.

Говорейки за цена, комплект накладки за всеобщите коли струва 200 - 300 лв.. Същото важи и за комплект дискове, само че при тях времето за промяна настава след към 100 000 км.

Друг съставен елемент, който наложително ще стигне своя завършек на живота, е съединителят.Животът му е относително дълъг – около 100 000 км, дори повече. Тези цифри са доста относителни и както при спирачната система, по този начин и тук дължината на живота на съставените елементи зависи доста от стила на шофиране. Но в случай че би трябвало да вдигнете левия крайник доста високо, с цел да отдели съединителят (за коли с ръчни скорости) или при обособяване моторът се форсира, само че не потегляте добре, най-вероятно имате проблем в тази част.

Цените за решение на подобен проблем варират доста според от марката на колата, модела и, несъмнено, производителя на частта, която ще ползвате. Комплект съединител може да се откри за между 200 и 500 лв..

Следват други съществени съставни елементи, чието влошено положение си проличава, в случай че не след самото тръгване, то след първите два завоя. При развалени амортисьори автомобилът е доста неустойчив, изключително в завои, и може да сервира ненадейно. Гумите се износват неравномерно, чува се тракане и се усещат мощни трептения. По този метод се повреждат и другите детайли от окачването.

Цените за промяна на амортисьорите още веднъж зависят от доста неща. Но в случай че имате автомобил от някой от всеобщите модели, ще можете да го извършите постоянен като нов за към 400 лева
Да извършите ремонта или не?
Когато стигнете или наближавате момента за ремонт на някой от гореспоменатите детайли, имате две благоприятни условия. Да извършите ремонта и колата да е в в действителност съвършено техническо положение или да оставите тази работа за идващия ѝ собственик. Ако сте избрали втората алтернатива по финансови аргументи или просто нямате време за сервизи, можете да прегледате на какви цени се оферират останалите коли от вашия модел на пазара. След това седнете с един калкулатор и изчислете точната стойност на вашия артикул по отношение на положението му. Ако сте решили да вършиме ремонтите и да излезете на пазара с един в действителност добър артикул, тогава би трябвало да бъдете сигурни, че купувачите ще го схванат.

Почти всички хора, които са се ориентирали към пазаруването на използвана кола, ще гледат какво би било пряк разход за тях след самата покупка. Ако неотдавна сте обслужили автомобила, сменили сте маслото, купили сте нови гуми или сте сменили накладките, наложително пазете документ за това. Фактура от сервиз, в която е включена някаква идентификационна информация за колата, би била идеална.

Друг пряк разход за купувача биха били т.нар. скрити повреди. И единственият метод да ревизирате за такива и надлежно да докажете на потребителите, че такива няма, е автомобилът да мине обзор в сервиз.
Описанието
Вече имате страхотни снимки  “като от списание ”. Подсигурили сте техническата редовност на колата и това е доказано в формален сервиз. Остава единствено да опишете всичко в един къс, само че изчерпателен текст.

Много е значимо да опишете всички екстри на колата. Дори и за вас двузоновият климатроник да е безусловно непотребен или в никакъв случай да не сте употребили темпомата, някой може тъкмо това да търси в идната си кола. Включете и историята на автомобила, ако е импортиран от чужбина, както и всички налични документи. Потребителите правят оценка това. А доказвайки им, че оферирате качествена и сигурна стока, вървите към сполучлива продажба.

Проверката става в техния сайтпо VIN (номер на шаси). Можете да предоставите този номер при питане. За вас не съставлява никаква заплаха някой да има номера на шасито на колата ви. Напротив, по този начин още веднъж ще докажете, че оферирате транспарантна договорка, без никакви скрити рискове.

Използвайте тази тактика и покажете, че оферирате добър артикул. На българския пазар това ще бъде оценено високо, защото у нас неточните търговци не са малко. Наша работа е да помогнем неправилните практики при търговията с коли най-сетне да спрат.

Погледнато от различен ъгъл, продажбата на автомобила ви е значима за покупката на нов. Искате да извлечете максимума от остарялата си кола и това да ста

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР