Хибридният Honda CR-V (с допълнението Prototype) ще направи дебют в

...
Хибридният Honda CR-V (с допълнението Prototype) ще направи дебют в
Коментари Харесай

Новата Honda CR-V с хибридно задвижване, дизелът отпада

Хибридният Honda CR-V (с допълнението Prototype) ще направи дебют в Европа по време на Автомобилен салон Франкфурт, който отваря порти на 12 септември. На пазара хибридният вид ще се появи през 2018 година

Макар и наименуван първообраз, автомобилът, който ще забележим във Франкфурт, е чисто и просто предсериен модел, който показва и новата визия на CR-V.

Петото потомство CR-V ще влезе в продажба в началото с 1,5-литров VTEC Turbo бензинов мотор с 6-степенна механична или CVT трансмисия. Хибридният модел ще се появи малко по-късно.

Интересното е, че Honda към този момент няма да предлага дизелов CR-V в Европа, обяснявайки, че този ход е подбуден от „ "R+D дейностите и вложенията в посока на отдалечаване от дизела и доближаване към електрификацията. Първият образец за това е лансирането на новия CR-V ". Нещо повече: „ От този миг всички нови модели Honda, които ще се оферират в Европа, ще са снабдени с технология за електрификация.”

Новият хибрид ще разчита на 2,0-литров бензинов мотор и два електромотора – един задвижващ електромотор и един електрически мотор-генератор. За тази настройка Honda твърди, че „ основава чувството за непрекъснато разрастване на мощ и въртящ момент”. Конкретни параметри сега липсват.

Новият CR-V разчита на система Intelligent Multi-Mode Drive. Нейната работа е да дефинира по какъв начин най-ефективно да се употребява горивото и електрическата сила. Това значи, че лидерът няма грижата да избира независимо един от трите налични режима: EV Drive, Hybrid Drive и Engine Drive.

Новият CR-V е по-широк, висок и дълъг от предходната версия.

CR-V Hybrid е първият модел, при който производителят предлага хибридно задвижване в SUV.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

Това (май) е най-бързият автомобил в света. И е електрически

SEAT Leon Cupra R изравни Golf R с 310 к.с.

Smart ще покаже кола без волан и педали
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР