„Хибридните атаки не са някакъв мираж. Има сериозни инвестиции в

...
„Хибридните атаки не са някакъв мираж. Има сериозни инвестиции в
Коментари Харесай

Кирил Петков: Наши политически сили се въвличат в хибридки, това е предателство /видео/

„ Хибридните офанзиви не са някакъв мираж. Има съществени вложения в известия и вести, които непрестанно се пробват да разклатят обстановката, освен у нас, само че и в Европа и по целия източен фланг. Нашите политически сили обаче също са подготвени да се въвлекат в тези хибридки, с цел да извлекат минимални политически дивиденти, което към този момент е предателство”, съобщи министър председателят Кирил Петков по време на среща с представители на бизнеса във вторник.
„ Това, което се случи на Шипка на 3 март: може би е случайност – не мога да бъда сигурен. Но на 1 март „ Възраждане “ имаше двучасова среща с Митрофанова. За какво си говореха? За просвета, за Пушкин? ", попита министър председателят. И добави: „ На паметника имаше навалица от 2000 души, не с цел да хвърлят топки, а с цел да са сигурни, че българското държавно управление няма да сервира букети на Паметника на Шипка. Не ни беше боязън, качихме се и поднесохме букетите. Трябва да разграничим нашата обвързаност към Русия – на база просвета, на база другарство и пропагандата през годините. Аз персонално имам доста другари на много места в Русия. Но това не е същото като режима на Путин. Аз по тази причина желаех да падам на колене на Шипка - тъй като съветски войни са дали живота си за България и са оставили своите кости там”, разяснява още Петков.
"Опитваме се да използваме актуалната рецесия като някаква опция. Въпреки тежките обстановки, се стараем да слагаме позитивен знак. Не изпускаме алтернатива да завъртим проблемите към опция ", сподели още министър-председателят.
Той разяснява и работата на ръководещата коалиция. И изрично съобщи, че няма да бъде министър председателят, който ще подаде ръка на ГЕРБ. По думите му това била партия, която е „ крала от България толкоз години”.
Опасенията за различия в обединението Петков изясни със старанието на Българска социалистическа партия да балансира сред благосклонностите на огромна част от гласоподавателите си към Русия и актуалната обстановка с войната в Украйна.
„ Българска социалистическа партия въпреки всичко съумяха да запазят посоката на Европейски Съюз и НАТО”, заключи Петков.
„ Правим неща, които имаме вяра, че са верни. Следим обстановката с войната в Украйна. По отношение на бежанците – всяка една система, която моето държавно управление имаше, беше продънена. Агенцията по бежанците може да обработва по 30 души дневно, а у нас влизат по 2000 - 3 000”, сподели още министър-председателят.
По думите му тази система в никакъв случай не е поемала толкоз хора. „ Предишната система беше: дайте да ги вкараме в едни лагери и да обработваме по 30 души дневно. А в този момент имаме майки с дребни деца. Всички ведомства започнаха да работят от нулата. Ние нямахме някакъв план”, уточни още Петков.
Той акцентира, че оправянето с тази рецесия е работа освен на държавното управление, а всички „ би трябвало да запретнем ръкави”.
„ Нямахме проект за сюжет „ Чернобил 2”. Решихме да закупим в допълнение пшеница, с цел да не ядат децата ни радиоактивен самун, в случай че реколтата в България се окаже инфектирана. Проверихме и какво се случва с бомбоубежищата. Те не са пипани от 30 години – има едно ремонтирано, само че там се е спукала тръба и то е наводнено. Имаме противогази за всички. Те обаче са неработещи и просто са складирани, тъй като не знаят какво да ги вършат. Проверихме и обстановката с йодните таблетки – нямахме такива. Сигналната система пък не работи, тъй като на доста места няма батерии”, изясни Петков.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР