Хибридните атаки не са някакъв мираж. Има сериозни инвестиции в

...
Хибридните атаки не са някакъв мираж. Има сериозни инвестиции в
Коментари Харесай

Петков: Да разграничим привързаността ни към Русия от режима на Путин

Хибридните офанзиви не са някакъв мираж.

Има съществени вложения в известия и вести, които непрестанно се пробват да разклатят - освен у нас, само че и в Европа, и по целия Източен фланг.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков при започване на Годишната среща на бизнеса с властта.

"Това, което се случи на Шипка – може би е случайност, само че на 1 март „ Възраждане “ имаше двучасова среща с Митрофанова (посланика на Руската федерация у нас – бел. ред.) За какво си говореха – за просвета, за Пушкин ", попита риторично министър-председателят.

"И отивайки на паметника, имаше навалица от 2000 души не с цел да хвърлят топки, а с цел да сигурни, че българското държавно управление няма да сервира букети на Паметника на Шипка. Не ни беше боязън, само че се качихме и сложихме букетите.

Трябва да разграничим нашата обвързаност към Русия – на база просвета, другарство и агитация през годините. Имам доста другари в Москва и на доста места в Русия. Това не е същото с режима на Путин. Аз по тази причина желаех да падам на колене на Шипка, тъй като съветски войни са оставили своите кости там ", акцентира Петков.

Министър-председателят съобщи, че би трябвало да стартира огромен спор, който не е бил провеждан 70 години - какво е да си българин, какво е нашето отношение към Русия. "Аз доста обичам съветско изкуство и просвета, само че това не може да е под една шапка - имам другари в Русия, аз би трябвало да поддържам Путин, това не би трябвало да е по този начин ". И очерта като приоритет битката с "хибридките ".

"Тук един славянски народ убива в братоубийствена война различен славянски народ ", разяснява още Петков, представен от Darik News. Това ни дава опция да помислим повече за България, добави още той.

"Можем да сме другарски народ на Русия, без да одобряваме тирания, режим и война. Дава ни опция да разберем какво е НАТО и какво е да сме част от Европейски Съюз. Например в Молдова се опасяват какво ще прелети над главите им всеки ден. Именно това би трябвало да оценяваме какво имаме ", уточни той във връзка с участието ни в Европейски Съюз и НАТО.

"Имаме йодни таблетки за всички, имаме нов обзор върху вложенията ни в защита. Досега са се купували техники, едвам мине една корупционна скица ", съобщи Петков и оприличи, че това е като "много точки на един лист, които не са свързани и когато не са свързани, те само стават за цел " и уточни, че с прегледа върху отбранителния бранш ще се "свържат всички точки ".

Петков разяснява и вътрешнополитическите проблеми в страната. "Истината е, че Българска социалистическа партия поддържаха ограниченията против Русия. Това е доста по-трудно за тях, тъй като там имаме от остарялото потомство, имат вяра, че братската страна, без значение кой ръководи, е братска страна.

Те разграничиха любовта към Русия, която споделят огромна част от техните гласоподаватели, от глобите поради войната. От друга страна, има безпрекословна поддръжка за филантропичната помощ, вкарваме камиони с лекарства. Ние сме от страните, които поддържаме Украйна. Като ходя на срещата в Европейски Съюз, не се тормозя какво ще ми каже съдружният сътрудник ", акцентира Петков.

По думите му, в Плана за възобновяване България ще може да понижи и отстрани зависимостта от газа в енергийния бранш. В цяла Европа фокусът е върху рецесиите, а не върху растежа, уточни той.

"ЕС в действителност е мощен, когато е дружно. Научихме се като европейски водачи, без значение от разликите ни, да излезем с един глас. България ще бъде част от този глас за възобновяване на Украйна. Координираните планове са доста по-добри, в сравнение с некоординираните - България ще е част от тази обвързвана тактика ", съобщи той.

Петков съобщи, че има проблем със службите - има корумпирани хора, само че има и почтени в йерархията. Но в такава нестабилна конюнктура кой ще получи медала за храброст, в случай че след няколко месеца има политическа неустойчивост. То не е единствено корупция, а и боязън. Затова е значимо с Европейската прокуратура да пробием модела на сплетената система, с цел да забележим, че няма недосегаеми.

Министър-председателят разяснява и проблема с суматохата и спекулата на пазара, първо за горивата и след това за олиото. "Когато младежкото ГЕРБ, което толкоз се радваше, че сме ги загатнали, зад него стои една сериозна инвестиция от спонсирани постове - над 2 млн. за една вечер във Фейсбук, с цел да използваш страха на хората от войната и да се присъединиш към хибридките, които текат - това е закононарушение и изменничество.

Към това имам доста по-силно отрицателно възприятие, в сравнение с съветските хибридни офанзиви, въпреки всичко в положение на война е обикновено, само че с тях ще се оправим. Но българското изменничество да използваме обстановката, с цел да извлечем политически дивиденти, напряко ме отвращава ", съобщи той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР